Alegerea rochiei de seară potrivite joacă un rol important în conturarea unui look stilat și încrezător și te poate ajuta să te faci remarcată. Există câțiva factori de care este recomandat să ții cont pentru a te asigura că rochia aleasă îți completează lookul și silueta.

Citește în continuare pentru a afla care sunt principalele aspecte de care să ții cont atunci când alegi rochia de seară, pentru a realiza ținuta perfectă cu ocazia următorului eveniment din viața ta.

Forma corpului

Să optezi pentru o rochie a cărei lungime se armonizează cu forma corpului tău este esențial pentru a-ți evidenția cele mai frumoase trăsături și pentru a aduce echilibru lookului tău. De exemplu, rochiile cu un croi A-line combinate cu decolteurile în V sunt în general considerate potrivite pentru majoritatea siluetelor.

Atunci când alegi o rochie, ia în considerare modul în care aceasta îți va accentua părțile corpului pe care dorești să le scoți în evidență și, în același timp, reușește să ascundă sau să distragă atenția de la zonele pe care le consideri mai puțin măgulitoare.

Persoanele cu forma corpului tip clepsidră au talia bine definită, iar acest atu trebuie accentuat. Rochiile cu elemente decorative pe talie sunt o opțiune excelentă pentru siluetele clepsidră.

Pentru a părea mai echilibrate și mai bine proporționate, siluetele tip pară vor opta pentru rochii care să adauge mai mult volum în jumătatea superioară.

Pentru siluetele atletice, centurile late, topurile cu bretele, rochiile cu încrețituri și drapaje, decolteurile în U și în V vor ajuta la accentuarea formelor corpului și vor face ca bustul tău să arate extrem de feminin.

Stilul personal

Stilul personal joacă un rol important în alegerea rochiei potrivite pentru un eveniment. O rochie de seară simplă, clasică, poate crea o impresie extraordinară alături de câteva bijuterii aur deosebite care vor atrage atenția asupra siluetei.

Pentru a te simți încrezătoare și în largul tău în ținuta aleasă, ia în considerare diferite opțiuni de rochii. Apoi, selecteaz-o pe cea care se potrivește cel mai mult cu preferințele tale și cu stilul personal. Reține că proiectarea încrederii este esențială pentru a lăsa o impresie puternică la orice eveniment.

Ține cont de evenimentul la care vei participa atunci când îți alegi rochia, deoarece și acest aspect poate influența semnificativ impresia generală a ținutei tale.

Tonul pielii

O rochie de seară bine aleasă poate avea un impact semnificativ asupra lookului tău; îți poate pune în valoare frumusețea naturală sau te poate face să rămâi într-o zonă banală, atunci când faci alegeri nepotrivite.

Atunci când alegi rochia, ia în considerare tonul pielii tale și optează pentru culori care să o completeze, punându-ți în valoare trăsăturile. Cele mai potrivite culori pentru tonurile calde ale pielii includ culori precum verde, maro, galben muștar și roșu cald. Alte culori calde pe care le poți încerca atunci când alegi o rochie sunt corai, piersică, chihlimbar și auriu.

Pentru pielea cu subtonuri reci se potrivesc cel mai bine rochiile în nuanțe de gri, albastru, verde și violet. Pielea cu subtonuri neutre arată foarte bine îmbrăcată în culori îndrăznețe, strălucitoare.

Gradul de accesorizare pe care îl dorești

După ce ai ales rochia perfectă este timpul să te concentrezi asupra stilizării ansamblului pentru un impact maxim. Accesoriile și încălțămintea vor completa lookul și pot lăsa o impresie de durată la orice eveniment.

Fie că mergi la o întâlnire casual sau la o cină formală, alegerea accesoriilor și a încălțămintei care să se potrivească cu rochia este vitală pentru a obține un aspect coerent și atrăgător.

Accesorizarea

Atunci când alegi accesoriile pentru rochia de seară, ia în considerare bijuteriile, curelele și clutch-urile care completează rochia și aspectul general.

Nu uita să ții cont de decolteu, lungimea mânecilor și alte elemente de design ale rochiei atunci când alegi accesoriile, deoarece acest lucru va asigura un ansamblu armonios și atrăgător din punct de vedere vizual.

Încălțămintea

Alegerea încălțămintei potrivite este esențială nu numai pentru a se potrivi cu rochia, ci și pentru a asigura confortul și susținerea pe toată durata evenimentului. Tocurile înalte sau sandalele cu barete sunt alegeri potrivite pentru rochiile de seară.

Atunci când alegi încălțămintea, ia în considerare lungimea rochiei, culoarea și formalitatea evenimentului și acordă prioritate confortului, pentru a-ți asigura o apariție încrezătoare și grațioasă.

În concluzie, alegerea rochiei potrivite te poate ajuta să arăți și să te simți fabulos la orice eveniment. Dacă iei în considerare factori precum forma corpului, tonul pielii și stilul personal și investești în accesorii deosebite, vei reuși să ai o apariție uimitoare la fiecare eveniment.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri