Designul turnului de 125 de etaje a fost realizat de britanicii de la Atkins Designs Studio si a devenit cea mai importanta investitie pentru compania Tameer Holding Investment, care are deja un bogat portofoliu in domeniul real-estate, in care se regasesc proiecte precum Princess Tower, Eye-Park si Podium.

Anara Tower va fi una dintre cele mai inalte cladiri din lume si va gazdui un hotel de de tip boutique cu 250 de camere si penthouse-uri de lux, dotate cu piscina si lift personal.

De asemenea, prin acest proiect, investitorii isi propun sa puna un accent deosebit pe promovarea culturii in Dubai, atat prin design-ul unic, cat si prin amenajarea unei galerii de arta de proportii si organizarea de licitatii periodice.

"Anara Tower nu este o opera de arta doar prin el insusi, ci este conceput cu scopul de a imbunatati viata si confortul rezidentilor si de a deveni cea mai cautata adresa din Dubai”, declara Ghassan Sakhnini, CEO al Tameer Holding Investment.

“Anara reprezinta, de asemenea, o proiectare a ceea ce va reprezenta orasul viitorului”, adauga Sakhnini.

Citeste si:

Procesul de desemnare a designer-ului ce urma sa proiecteze acest turn a inceput prin demararea unei competitii internationale, care s-a finalizat prin alegerea a trei designer din cadrul aceleasi firme. Acestia au fost apoi supusi unei competitii interne.

“Inspirat din forma minaretului, designul acestei cladiri a fost conceput in asa fel incat sa fie usor de recunoscut, dar si apreciat de specialistii din domeniul arhitecturii”, declara Shaun Killa, director de design al companiei Atkins.

Designul si orientarea turnului confera vedere catre mare pentru 60 la suta dintre spatiile cladirii si contine elemente ce-i vor permite extinderea pe viitor.

Chiar daca nu sunt cunoscute inca detalii cu privire la acest proiect, se stie ca Anara va fi o cladire construita folosind cele mai moderne tehnici menite sa maximizeze eficienta apei si a energiei, si care va folosi si metode alternative de obtinere a energiei.

Constructia cladirii va incepe la sfarsitul anului 2009.