ôU2 3Dö, primul film digital 3D al unui eveniment live

Combinand imaginea digitala 3D cu sunetul 5.1 Surround Sound si cu trairile unice ale unui concert U2 live, filmat in America de Sud in incheierea turneului „Vertigo”, productia propune o experienta cinematografica fara precedent pentru un film 3D sau concert filmat, difuzat in Romania la The Light Digital Cinema.

Timp de mai bine de un sfert de secol, U2 au fost recunoscuti nu numai pentru inventivitatea lor muzicala, dar si pentru talentul lor incomparabil de a ajunge la milioane de fani prin intermediul noilor tehnologii.

“U2 3D”, prima productie digitala 3D si multi-camera realizata vreodata la un eveniment live, reflecta deschiderea manifestata de U2 de-a lungul timpului pentru tehnologie, recunoasterea faptului ca tehnologia 3D este o platforma pe deplin functionala, precum si credinta ca “U2 3D” are potentialul sa revolutioneze modul in care divertismentul se construieste si se recepteaza.

Combinand imaginea digitala 3D avansata cu sunetul 5.1 Surround Sound si cu trairile unice ale a unui concert U2 live, “U2 3D” conduce privitorii intr-o calatorie cinematografica extraordinara, un salt cuantic dincolo de filmul unui concert traditional si da publicului emotia palpabila a participarii la un concert U2.

“Bono a vrut sa mergem intr-o directie magica cu U2 3D, sa facem mai intense sentimentele provocate publicului de concertele U2", a declarat Catherine Owens, regizorul filmului.

Filmul, regizat de artista irlandeza Catherine Owens si de Mark Pellington, cel care a coordonat filmarile live, a fost gandit sa capteze relatiile dintre membrii trupei in timpul spectacolului si raspunsul in rezonanta al fanilor. Owens a fost regizorul grupului U2 in turneele “ZooTV,” “PopMart,” “Elevation” si “Vertigo” si a filmat videoclipul “Original of the Species”; Pellington a regizat videoclipul “One” si filmele “Arlington Road” si “The Mothman Prophesies.”

“U2 3D” a prins viata datorita pasiunii si expertizei in productie ale companiei 3ality Digital, unul dintre liderii mondiali in domeniul productiei live, o companie full service specializata in tehnologie 3D avansata.
Cu ceea ce a devenit cea mai mare colectie de tehnologie de camere 3D utilizata vreodata pentru un singur proiect, echipa de productie 3ality Digital s-a reunit cu caravana U2 timp de o luna si a filmat show-urile de pe stadioanele uriase (inexistente in America de Nord) din orasele a 4 tari din America de Sud, incluzand Mexico City din Mexic, Sao Paulo din Brazilia, Santiago din Chile si Buenos Aires, Argentina.

In total au fost realizate peste 100 de ore de filmari digitale 3D, cuprinzand piesele U2: “Pride (In the Name of Love)," “New Year’s Day", “Sunday Bloody Sunday”, “Miss Sarajevo”, “Where the Streets Have No Name”, “With or Without You”, “Bullet the Blue Sky”, “The Fly” and “One”, precum si piese ca “Beautiful Day”, “Love and Peace or Else”, “Vertigo”, “Sometimes You Can’t Make It On Your Own” and “Yahweh”.

“Provocarea de a lucra la acest film cu U2 si tehnologia digitala 3D a fost stimulanta. Cand colaborezi cu U2 mergi pe linia subtire dintre a face arta si a reflecta onestitatea interpretarii lor. Prinsa intre pasiunea U2 pentru proiect si echipa noastra am simtit ca impreuna am gravat o bucata delicata si speciala din istoria filmului", adauga Catherine Owens.

“Ceea ce este extraordinar cand vezi U2 live este faptul ca toate concertele lor sunt coplesitoare si te conduc intr-o calatorie plina de energie prin intermediul cantecelor lor. U2 3D nu este nici un concert filmat, nici un loc in primul rand la un concert live, ci o experienta cinematografica noua", declara Sandy Climan, producator executiv.

“U2 3D” marcheaza cea mai recenta realizare a National Geographic Entertainment, care distribuie filme in lumea intreaga, si care se adauga unei mosteniri tehnologice de mai bine de un secol. In 1888 a inceput publicarea si distributia unei reviste lunare. In 2008 vorbim despre distributia unui film care redefineste atat experienta cinematografica, cat si cea a unui concert.

"Muzica este un puternic instrument de expresie culturala. Impactul combinarii muzicii U2 cu performanta tehnologiei 3D next-generation a condus la realizarea unui film care sparge granitele si este o celebrare inspirata a lumii”, declara David Beal, presedinte National Geographic Entertainment.

“U2 3D”, primul film al unui eveniment live filmat, produs si proiectat in format digital 3D pentru prima data in lume, este difuzat in lumea intreaga in cinematografele echipate cu sisteme de productie 3D si cu ecrane IMAX 3D, din 38 de tari. In Romania, acesta va fi difuzat la The Light Digital Cinema incepand cu data de 27 februarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Lifestyle »Citește și
(P) Cum depozitezi corect legumele ╚Öi fructele pentru a le prelungi via╚Ťa?
Setari Cookie-uri