Una dintre companiile care se bucura de un prestigiu deosebit si in Romania, L'Oréal, s-a clasat pe locul 17 al celor mai respectate companii din lume, in cadrul unui recent studiu de evaluare realizat de publicatia "Financial Times" si PricewaterhouseCoopers, care denota felul in care aceasta firma este apreciata de comunitatea internationala. Saltul este unul foarte puternic, avand in vedere ca, anul trecut, L'Oréal s-a plasat pe locul 36, deci a urcat nu mai putin de 19 pozitii.

Studiul are la baza parerile unor lideri de afaceri din lumea intreaga, fiind intervievati aproape 1.000 de directori generali din 25 de tari, care si-au spus parerea despre companiile pe care le respecta cel mai mult, cele care detin cele mai bune produse sau cele mai inovatoare servicii, oameni de afaceri pe care ii respecta cel mai mult etc.

Studiul reprezinta o analiza cantitativa a raspunsurilor celor intervievati, transpuse cuvant cu cuvant si masurate pe baza indicelui Produsului Intern Brut al tarii fiecarui participant la chestionar.

Potrivit directorului general al L'Oréal, Sir Lindsay Owen Jones, pentru succes si evolutie in afaceri, sunt importante trei lucruri: o strategie de nezdruncinat, o abordare pe termen lung a tuturor actiunilor si reconcilierea performantei cu interesele tuturor actionarilor.