“Am avut o dovada de suflet, de normalitate, de transparenta care m-a emotionat si eu sunt un pic mai greu de emotionat in felul meu. M-a sunat Camelia Voiculescu (n.red presedintele Intact, grupul media care detine televiziunea de stiri Antena 3), care teoretic este concurenta numarul unu a Realitatii TV. Ea m-a sunat nefiind partenera de business, ci concurenta. Si mi-a spus: <<Draga Elan, daca te pot ajuta cu absolut orice, daca ai echipamente sechestrate, daca ai orice fel de probleme, daca ai nevoie de echipamente de la mine, de continut de la noi sau orice forma de ajutor, iti stau la dispoizitie>>. Pentru mine gestul acestei mare doamne, care nu este nici prietena, nici asociat, arata ca in Romania putem sa ne concuram frumos”, a spus Elan Schwartzenberg, omul de afaceri care a cumparat in aprilie anul acesta 92% din actiunile Realitatea Media de la Sorin Ovidiu Vantu.

Realitatea Media detine posturile de televiziune Realitatea TV si The Money Channel si cele de radio Realitatea FM si Guerrilla.

Elan Schwartzenberg, patronul companiei, si Sebastian Ghita, managerul acesteia, au decis sa ceara insolventa companiei, primul termen stabilit de instanta pentru analizarea acestei solicitari fiind 7 septembrie.

Citeste si:

Schwartzenberg a afirmat ca s-a ajuns la aceasta decizie din cauza datoriilor si pierderilor foarte mari ale companiei, aceasta urmand sa fie reorganizata in urmatorii trei ani fara “presiunea creditorilor si fara conturile blocate”.

Omul de a afaceri a adaugat ca de asemenea se vor reduce costurile, acest lucru implicand si concedierea de oameni. El nu a afirmat despre cate persoane este vorba.

Realitatea Media a acumulat pierderi importante in ultimii ani, numai anul trecut avand o cifra de afaceri de 23,1 milioane de euro si pierderi de 20,4 milioane de euro. In 2010, compania avea aproape 800 de angajati fata de peste 1.000 in urma cu doi ani.