Elan Schwartzenberg, cel care controleaza Realitatea Media, compania care detine posturile de televiziune Realitatea TV si The Money Channel, a afirmat ca sefa trustului Intact, Camelia Voiculescu, l-a sunat pentru a-si oferi ajutorul in cazul in care omul de afacere are nevoie.
“Am avut o dovada de suflet, de normalitate, de transparenta care m-a emotionat si eu sunt un pic mai greu de emotionat in felul meu. M-a sunat Camelia Voiculescu (n.red presedintele Intact, grupul media care detine televiziunea de stiri Antena 3), care teoretic este concurenta numarul unu a Realitatii TV. Ea m-a sunat nefiind partenera de business, ci concurenta. Si mi-a spus: <<Draga Elan, daca te pot ajuta cu absolut orice, daca ai echipamente sechestrate, daca ai orice fel de probleme, daca ai nevoie de echipamente de la mine, de continut de la noi sau orice forma de ajutor, iti stau la dispoizitie>>. Pentru mine gestul acestei mare doamne, care nu este nici prietena, nici asociat, arata ca in Romania putem sa ne concuram frumos”, a spus Elan Schwartzenberg, omul de afaceri care a cumparat in aprilie anul acesta 92% din actiunile Realitatea Media de la Sorin Ovidiu Vantu.

Realitatea Media detine posturile de televiziune Realitatea TV si The Money Channel si cele de radio Realitatea FM si Guerrilla.

Elan Schwartzenberg, patronul companiei, si Sebastian Ghita, managerul acesteia, au decis sa ceara insolventa companiei, primul termen stabilit de instanta pentru analizarea acestei solicitari fiind 7 septembrie.

Schwartzenberg a afirmat ca s-a ajuns la aceasta decizie din cauza datoriilor si pierderilor foarte mari ale companiei, aceasta urmand sa fie reorganizata in urmatorii trei ani fara “presiunea creditorilor si fara conturile blocate”.

Omul de a afaceri a adaugat ca de asemenea se vor reduce costurile, acest lucru implicand si concedierea de oameni. El nu a afirmat despre cate persoane este vorba.

Realitatea Media a acumulat pierderi importante in ultimii ani, numai anul trecut avand o cifra de afaceri de 23,1 milioane de euro si pierderi de 20,4 milioane de euro. In 2010, compania avea aproape 800 de angajati fata de peste 1.000 in urma cu doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri