Familia cantaretului Michael Jackson, decedat in iunie 2009, solicita compensatii de aproape 40 de miliarde de dolari de la organizatorul de concerte AEG, informeaza site-ul revistei New Musical Express, citat de Mediafax.
Potrivit TMZ.com, Katherine Jackson, mama "regelui muzicii pop", si cei trei copii ai acestuia - Prince, Paris si "Blanket" - doresc sa primeasca 10 miliarde de dolari drept compensatii pentru veniturile pe care starul american le-ar fi incasat din seria de 50 de concerte pe care acesta trebuia sa le sustina la sala O2 din Londra, incepand din iulie 2009. Familia Jackson solicita de la AEG si alte despagubiri, in valoare de 30 miliarde de dolari.

Procesul familiei Jackson cu AEG, organizatorul concertelor care urmau sa asigure revenirea starului american in prim-planul muzicii pop, va incepe pe 2 aprilie, la Los Angeles.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, la Los Angeles, cu doar cateva saptamani inainte de inceperea acestei serii de concerte. Michael Jackson a murit in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Gasit vinovat de ucidere involuntara, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maxima in noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de inchisoare.

Desi utilizarea propofolului este restrictionata la spitale si clinici medicale, Conrad Murray a acceptat sa il administreze intravenos pacientului sau, care avea nevoie de somn. In acel moment, cantaretul se plangea ca este extenuat din cauza repetitiilor intense pentru cele 50 de concerte programate la Londra. Persoanele care au cumparat bilete la acele concerte si-au primit banii inapoi de la compania AEG in 2009.

Potrivit presei americane, AEG va contesta suma de 40 de miliarde de dolari, urmand sa spuna cel mai probabil ca este nerealista, intrucat cariera lui Michael Jackson era in declin in momentul programarii acelor concerte.

Dupa moartea cantaretului Michael Jackson, administratorii fondului care se ocupa de averea starului au obtinut venituri de circa 1 miliard de dolari, insa mare parte din aceasta suma a fost folosita pentru a achita datoriile artistului.

Sursa foto: http://www.michaeljackson.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri