Grupul Editorial Litera, unul dintre cei mai mari editori de carte de pe piata locala, vrea sa isi construiasca propria retea de distributie, compania deschizand la jumatatea acestei luni prima librarie, pe Bulevardul Magheru din Capitala, a declarat pentru wall-street.ro, Marin Vidrascu, director executiv al companiei.

Libraria Litera, care va fi inaugurata oficial saptamana viitoare, are o suprafata de 33 metri patrati, iar investitia a fost in jurul a 35.000 de euro. Libraria cuprinde in jur de 1.000 de titluri si este deschisa de luni pana duminica, de la ora 10 la ora 22.

“In viitorul apropiat, luam in considerare un buget semnificativ de investitii pentru dezvoltarea retelei proprii de difuzare de carte, librarii si bookstop-uri. Intentionam sa deschidem patru librarii Litera in Iasi, Cluj, Timisoara si Brasov”, a mai spus Vidrascu.

Valoarea investitiei este de circa 170.000 de euro.

Bookstop-urile Litera sunt minilibrarii localizate in incintele principalelor centre comerciale din Bucuresti si din tara. In prezent, compania are 25 de bookstop-uri si vrea sa mai deschida inca 15 pana la finalul anului.

“Cheltuielile pentru amenajarea unui bookstop sunt cuprinse intre 5.000 si 7.000 de euro, in functie de suprafata spatiului contractat, intre 4 si 10 metri patrati”, a afirmat Marin Vidrascu.

Grupul Editorial Literaa avut anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, iar pentru acest an managementul companiei isi doreste o crestere cu 15%.

Compania de publishing este un business de familie lansat pe piata locala in 1998, de catre fratii Dan si Marin Vidrascu impreuna cu tatal lor, Anatol Vidrascu. Compania este condusa in prezent de cei doi frati, Dan Vidrascu fiind director general, iar Marin Vidrascu director executive. Editura Litera a fost lansata initial in Republica Moldova in 1989.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Codecool: De ce sa inveti acum programare si nu mai tarziu