Numele cantaretului Michael Jackson va fi din nou pronuntat la Tribunalul din Los Angeles marti, odata cu deschiderea procesului intentat organizatorului de concerte AEG, de la care mama si copiii artistului decedat solicita daune de 40 miliarde de dolari, pentru neglijenta, scrie Mediafax.
Dupa procesul intens mediatizat al medicului Conrad Murray, in toamna anului 2011, care s-a incheiat printr-o condamnare la 4 ani si jumatate de inchisoare pentru omucidere involuntara, atentia presei americane se indreapta acum spre AEG, organizatorul seriei de 50 de concerte pe care "regele pop-ului" ar fi trebuit sa le sustina la Londra incepand din iulie 2009.

In timpul repetitiilor pentru acele spectacole, Michael Jackson a murit, pe 25 iunie 2009, din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic pe care starul american in folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Katherine Jackson, in varsta de 82 de ani, si copiii cantaretului considera ca firma AEG a dat dovada de neglijenta angajandu-l pe Conrad Murray pentru a veghea asupra sanatatii lui Michael Jackson si se face din acest motiv partial responsabila pentru moartea artistului, la varsta de 50 de ani.

Ei solicita de la organizatori daune de 40 de miliarde de dolari, reprezentand veniturile pe care starul ar fi putut sa le obtina in acesti ultimi ani, daca ar fi fost inca in viata. Suma este considerata "absurda" de reprezentantii companiei AEG.

Procesul a debutat marti prin alegerea juriului, ca preludiu pentru audieri, care ar putea sa dureze intre o luna si sase saptamani, potrivit purtatorului de cuvant de la Curtea Superioara din Los Angeles.

Potrivit presei locale, Conrad Murray, care isi ispaseste pedeapsa intr-o inchisoare din apropiere de Los Angeles, se afla pe lista martorilor, insa ar fi refuzat sa depuna marturie.

In schimb, Katherine Jackson si cei doi copii mai mari ai cantaretului - Prince, in varsta de 16 ani, si Paris, in varsta de 14 ani - urmeaza sa se prezinte in boxa martorilor.

A fost nevoie de o indelungata procedura judiciara pentru a se ajunge la acest proces impotriva AEG, care nu a incetat sa repete, dupa moartea cantaretului, ca nu este cu nimic vinovat de producerea acestei drame. Directorii AEG au depus deja marturie in procesul intentat impotriva medicului Conrad Murray.

Insa Katherine Jackson a insistat, fiind convinsa ca AEG, pe langa alegerea "neglijenta" a doctorului Murray, a exercitat o presiune prea mare asupra fiului ei, contribuind la subrezirea starii lui fizice si mintale.

AEG sustine ca artistul nu asteptase repetitiile pentru concertele londoneze pentru a abuza de medicamente si mai ales de propofol. Grupul AEG sustine, de asemenea, ca nu el a fost acela care a decis angajarea medicului Conrad Murray.

Judecatoarea Yvette Palazuelos, care va prezida audierile, a refuzat pana in prezent ca procesul sa fie filmat. Posturile de televiziune CNN si NBC vor solicita din nou, marti, accesul in sala, reamintind faptul ca procesul impotriva lui Conrad Murray a fost difuzat in direct.

Sursa foto: http://www.michaeljackson.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri