Contractul prin care firma Bodu a lui Dumitru Dragomir a primit 3,5 mil. euro de la RCS&RDS este verificat de procurorii DNA, acesta fiind folosit, in opinia anchetatorilor, de Sorin Alexandrescu, pentru a-l santaja pe administratorul companiei, scrie Mediafax.
Ancheta legata de acest contract se afla faza actelor premergatoare, Dragomir nefiind pus sub invinuire, au mai spus sursele citate.

Dupa cercetarea contractului si a imprejurarilor in care a fost incheiat acesta, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) vor stabili daca incep urmarirea penala sau inchid dosarul.

In 31 mai, directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS & RDS Ioan Bendei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii luate de Judecatoria Sectorului 1, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Decizia nu este definitiva, ea fiind atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

In referatul cu propunerea de arestare a lui Alexandrescu, procurorii au mentionat ca acesta l-a santajat pe administratorului RCS&RDS sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunandu-i ca altfel va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca a dat mita 3,5 mil. euro pentru a obtine drepturile de transmise a unor meciuri.

RCS&RDS sustine ca santajul exercitat de Antena TV Group este continuarea unei campanii mediatice negative, iar in ceea ce priveste contractul cu Bodu SRL - firma detinuta de Dumitru Dragomir - precizeaza ca acesta este legal si nu are legatura cu LPF si cu difuzarea meciurilor de fotbal.

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group este urmarit penal pentru santaj, dupa ce, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, ar fi constrans "un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de invinuit, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza".

Dosarul lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denuntului facut de administratorul firmei, a precizat DNA.

Sorin Alexandrescu a fost audiat in 30 mai la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta acuzatiile si hotarand retinerea acestuia si prezentarea lui la instanta, cu propunere de arestare preventiva.

La sediul central al DNA a dat declaratii, in 30 mai, si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Acesta a spus, la iesirea din sediul DNA, ca intre trustul Intact si RCS&RDS este o lupta "intre doi elefanti", iar el nu a gresit "din punct de vedere legal" cu nimic si nu a incasat niciun leu.

Dragomir a precizat ca a fost chemat la DNA in calitate de martor in dosarul directorului general al Antena TV Group.

"Am fost chemat martor la DNA. Am dat raspunsuri la toate intrebarile procurorilor. Am dat o declaratie, nu stiu acum daca este o plangere sau declaratie. Am declarat tot ce mi s-a intamplat fara sa mint, pentru ca am jurat pe Biblie. Mai ales ca toate discutiile s-au purtat pe telefon, iar stenogramele sunt la ordinea zilei", a afirmat seful LPF.

Dumitru Dragomir a explicat si contextul in care s-ar fi simtit santajat. "Pe scurt, am fost anuntat la telefon de Sorin Alexandrescu (directorul general al Antena TV Group - n.r.) sa vorbesc cu un director, sau eu sa ma duc la el, de la RCS&RDS, sa-l trimit la el, pentru ca are ceva foarte tare cu domnia sa, si ca le-a scos niste TV-uri de pe grila si ca erau ei in mare scandal. Mi-a spus ca vine a doua zi pe la mine, pe la Liga, dar nu a mai venit. Mi-a trimis apoi o hartie, fara data, fara semnatura, dar cu antetul de la Intact, si cerea sa raspund la niste intrebari, asa, nu stiu, foarte...despre un contract dintre firma Bodu cu RCS&RDS. Fiind ani de zile patron de presa, le-am trimis un raspuns corect. Bineinteles ca m-am simtit santajat, oricine se simte, mi-a dat si telefon. In orice caz, nu vreau sa fac rau cuiva, dar ei fata de mine au gresit, nu m-am simtit bine...", a relatat seful LPF.

Dragomir a adaugat ca nu a mers la "acel director" despre care ii vorbise Alexandrescu. "Nu am mers la acel director. Nu am vorbit cu el. I-am spus lui Sorin Alexandrescu: «Du-te, bai, de-aci cu vaca. Ce treaba am eu cu Bendei?»", a spus el, facand referire la un reprezentant al RCS&RDS.



Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri