Technicolor, grupul francez specializat in tehnologii pentru mediile digitale, a anuntat luni ca va deschide un studio de efecte speciale si de postproductie la Montréal, pentru care va investi 7 milioane de dolari si va crea 200 de locuri de munca, informeaza AFP, transmite Mediafax.

Fostul grup Thomson, redenumit Technicolor in 2010, va inaugura pe 28 octombrie un studio de efecte vizuale pentru care 200 de persoane vor fi recrutate in vederea angajarii.
"Montréal este pe cale sa devina al treilea, daca nu chiar al doilea, centru mondial" al efectelor speciale pentru cinematografie, a dezvaluit intr-o conferinta de presa directorul general al Technicolor, Frédéric Rose.
La fel ca in cazul industriei jocurilor video, guvernul provinciei Québec propune reduceri de impozite pentru companiile specializate in efecte vizuale si in postproductie care se instaleaza in metropola canadiana. Aceasta provincie francofona a decis, totodata, sa acorde un credit fara dobanda de 1,2 milioane de dolari canadieni companiei Technicolor.
"Implantarea acestui grup urias va avea un efect de generare, de locomotiva, pentru sectorul nostru cinematografic si de televiziune", a declarat premierul din Québec, Pauline Marois. "Acum avem toate atuurile pentru a deveni un centru major al industriei mondiale cinematografice si a efectelor speciale", a adaugat ea.
Deja, trei superproductii hollywoodiene vor fi editate in noul studio din Montréal: filmul cu super-eroi "X-Men: Days of Future Past" (turnat in Québec), dar si "Cinderella" si "Into the Woods", doua lungmetraje produse de Walt Disney Pictures.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri