"A fost o decizie dificila, dar necesara pentru a ne asigura ca BBC WS isi aloca resursele limitate acolo unde nevoia este mai mare. Stiu ca redactia BBC in limba romana are jurnalisti foarte talentati si vom face tot ce putem ca ei sa fie tratati in mod corect si echitabil in privinta compensatiilor financiare, atat in interiorul cat si in afara Marii Britanii. Le vom sprijini cu fermitate eforturile de a-si gasi alte locuri de munca", a declarat directorul BBC WS Nigel Chapman, pentru BBC Romania.

Decizia survine in urma unei reevaluari a structurii BBC WS din perspectiva bugetului institutiei, stabilit in acord cu guvernul britanic in octombrie 2007, pentru anii 2008-2011. Este singura inchidere prevazuta in acest interval bugetar. Decizia inchiderii sectiei romane a fost aprobata de consiliul de administratie al BBC si de ministrul de Externe britanic, David Miliband, potrivit prevederilor Cartei BBC si acordurilor dintre BBC WS si ministerul britanic de Externe.

"Contributia si daruirea in slujba informarii publicului a tuturor jurnalistilor romani ai BBC au fost imense de-a lungul celor 68 de ani de existenta. Calitatea emisiunilor se ridica in prezent la cel mai inalt standard, dar Europa s-a schimbat fundamental fata de anii 90 si declinul audientei radio vine in sprijinul deciziei noastre. Contributia BBC la consolidarea libertatilor cetatenesti din Romania este recunoscuta de toata lumea si credem ca aceaasta mostenire va fi de durata", a mai precizat Nigel Chapman, citat de site-ul BBC Romania.

Citeste si:

Redactia in limba romana a BBC WS si-a inceput transmisiile la 15 septembrie 1939.

Bugetul BBC WS alocat de ministerul de Externe britanic pe anul 2008-2009 este de 265 de milioane de lire sterline.

BBC WS transmite in 33 de limbi: albaneza, araba, azera, bengali, birmaneza, engleza pentru Caraibe, cantoneza, franceza pentru Africa, hausa, hindi, indoneziana, kinyarwanda/kirundi, kirkiza, macedoneana, mandarina, nepaleza, pashto, persana, portugheza pentru Brazilia, romana, rusa, sarba, sinhaleza, somaleza, spaniola pentru America latina, swahili, tamila, turca, ucraineana, urdu, uzbeca si vietnameza.