Serviciul functioneaza printr-o serie de filtre bazate pe cuvinte-cheie, care scaneaza arhiva celor mai importante site-uri romanesti din ultimul an, realizand si rapoarte ale mentiunilor in presa pentru nume de persoane, companii, branduri si evenimente.

Creat de compania Digital Data, NewsMix.ro se adreseaza specialistilor in comunicare, jurnalistilor si utilizatorilor interesati de acoperirea media a anumitor subiecte, topuri si statistici. Serviciul calculeaza instantaneu numarul mentiunilor in media ale unui subiect dat in perioada de timp aleasa si il compara cu numarul mentiunilor in media pentru subiecte similare.

NewsMix scaneaza zilnic atat editiile online ale publicatiilor tiparite, cat si o serie de site-uri romanesti de stiri care au si continut propriu, si poate oferi cautari extinse in arhivele tuturor acestor site-uri pe o perioada de peste un an, chiar daca articolele respective nu mai sunt accesibile pe site-urile pe care au aparut. In lipsa sursei originale, utilizatorii NewsMix vor putea accesa atat informatia statistica despre mentiunile cuprinse in articol, cat si rezumatul acestuia realizat prin algoritmul propriu al serviciului NewsMix.

"Am creat Newsmix pentru a le da ocazia tuturor celor interesati de monitorizarea presei online sa poata eficientiza la maxim aceasta activitate” a declarat Catalin Cucu-Dumitrescu, unul din fondatorii Digital Data Tech, compania care coordoneaza direct serviciul NewsMix.

Citeste si:

Serviciul NewsMix.ro este disponibil atat intr-o varianta gratuita, limitata, cat si sub forma de abonamente al caror pret este cuprins intre 75 si 300 euro/luna.

NewsMix.ro este un serviciu online de monitorizare dezvoltat de echipa de antreprenori a Digital Data Tech, o companie finantata si coordonata de fondul de investitii in Internet Thousand Tiny Tigers. Serviciul Newsmix este primul dintr-o serie de servicii bazate pe motorul de indexare si analiza semantica dezvoltat de catre compania Digital Data Tech.

NewsMix.ro isi propune sa eficientizeze atat la nivel de costuri, cat si la nivel de resurse implicate, activitatea de monitorizare a presei, si sa automatizeze multe din procesele pe care le presupune aceasta activitate.