Doua dintre cele mai mari grupuri elvetiene de presa, Edipresse si Tamedia, vor fuziona pe piata locala.

Cele doua grupuri vor fuziona pana in 2013, formand o "societate capabila sa raspunda conditiilor dificile de pe piata", conform termenilor contractuali, ce urmeaza sa fie supusi analizei consiliului elvetian al concurentei.
Activitatea internationala a trustului Edipresse, prezent in 18 tari din Europa si Asia, nu este inclusa in acest acord, au subliniat ambele grupuri, potrivit NewsIn.

"In prima faza, Tamedia va achizitiona 49,9% din compania PPSR, care reprezinta majoritatea activitatii Edipresse pe piata elvetiana. Apoi, aceasta va cumpara inca 0,2%, la inceputul lui 2011 si pachetul de actiuni ramas, de 49,9%, in 2013", informeaza comunicatul.

Pretul primelor doua investitii de capital se ridica la 226 milioane franci elvetieni (153 milioane euro), in timp ce restul tranzactiei depinde de evolutia afacerilor grupului Edipresse pe piata elvetiana.

Conform paginii de internet a grupului de presa, Edipresse activeaza pe piata din Romania incepand cu 1998, publicand 17 titluri, printre care si Avantaje, Elle, Viva, Joy, Popcorn, Povestea mea si Intamplari adevarate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si