Piata de comunicare din Romania se va dezmorti spre sfarsitul anului, dupa ce tara va iesi din recesiune si va atrage investitori straini, ce vor avea nevoie de servicii de comunicare, este de parere Jan Simunek, director regional pentru Europa Centrala si de Est al Grayling, fosta Mmd.
“In momentul in care se observa o crestere a investitiilor directe inseamna ca sunt companii care intra, incearca sa cumpere companii romanesti si cauta suport pentru mergers&acquisitions – e nevoie de comunicare atat externa cat si interna. Vor avea nevoie nu numai de harti ale stakeholder-ilor – cu cine trebuie sa vorbeasca – dar si sa primeasca recomandari in legatura cu strategia de comunicare”, spune Simunek.

Insa tot mai putini clienti vor cere servicii de media relations, pe care tind sa le internalizeze, optand in schimb pentru consultanta corporate si public affairs. “Daca nu aduci valoare adaugata clientului, daca oferi doar serviciile de baza de media relations e tot mai dificil sa supravietuiesti pe piata. Si nu doar in Romania, e multa presiune pe asta in Cehia si Slovacia”.

Citit mai mult in MAD, suplimentul Wall-Street de media si publicitate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri