UniCredit Tiriac Bank, principala banca creditoare a DTH Television Grup, compania care detine platforma de televiziune prin satelit Boom TV, va incasa 6,34 milioane de euro din datoriile de 17,1 milioane de euro pe care operatorul le are catre banca, arata tabelul final al creditorilor realizat de Casa de Insolventa Transilvania, compania care se ocupa de reorganizarea judiciara a DTH Television Grup.

Astfel, dintre cele 17,1 milioane de euro pe care cei de la UniCredit Tiriac Bank ii pretind de la compania de televiziune, creantele garantate sunt de 6,34 milioane de euro. Restul sumei o reprezinta creantele chirografare.

DTH Television Grup, care se afla in procedura de insolventa, mai garanteaza plata a aproximativ 31.600 de euro catre Romenergo SA, compania care detine cladirea Romenergo, in care se afla sediul furnizorului de servicii TV. Operatorul avea datorii de aproape 290.000 de euro catre Romenergo.

Compania de televiziune are datorii totale de aproximativ 98 de milioane de euro, dintre care creantele garantate sunt de 6,4 milioane de euro.

Cele mai mari datorii sunt catre Blackdzaar Limited (18,6 milioane de euro), Unicredit Tiriac Bank (17,1 milioane de euro), PFH Turkish Financial Holdings (9,4 mil.ioane de euro), Union des Association Europeenes de Fotbal (8,9 milioane de euro) si Elran DD Investments Limited (8,8 milioane de euro).

DTH Television a depus cererea pentru intrarea in procedura de insolventa pe data 7 mai 2010 si inca de la inceput oficialii Casei de Insolventa Transilvania au propus ca solutie de reorganizare a companiei achizitia acesteia de catre unul dintre cei trei concurenti: RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

In decembrie, Casa de Insolventa Transilvania a propus vanzarea companiei la un pret care sa inceapa de la 6 milioane de euro, fara TVA (7,4 mil. euro, cu TVA).

„Pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic de 6.000.000 de euro plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 99.000 de abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 99.000, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 60,60 de euro pe abonat”, arata procesul verbal al adunarii generale a creditorilor operatorului din 15 decembrie.

Potrivit site-ului Incont.ro, Romtelecom, operatorul care comercializeaza serviciul de televiziune prin satelit Dolce, ar fi depus deja o oferta pentru achizitia Boom TV. Compania detinuta de grupul grec OTE a fost foarte activa in ultimul an in ceea ce priveste achizitiile de operatori mai mici de telecom, multe dintre acestea facandu-se prin furnizorul telecom NextGen.

Lansat in aprilie 2006 si detinut de compania DTH Television Grup, Boom TV este unul dintre cei cinci operatori de televiziune digitala prin satelit pe piata locala.

La inceputul lui iunie anul trecut, operatorul de televiziune avea circa 130.000 de utilizatori, potrivit lui Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Ceilalti patru competitori sunt RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC (Focus Sat) si Digital Cable Systems (AKTA).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si