Un balon urias? O ratacire efemera? O inselatorie? Oricum ar fi numit fenomenul valutelor virtuale, teama investitorilor in Bitcoin de a nu pierde valul poate avea o influenta puternica si periculoasa, in acelasi timp, asupra deciziilor financiare. Mizele sunt uriase in acest moment, iar multi dintre cei care au ratat startul cauta cu frenezie urmatorul Bitcoin sau chiar ceva care sa ofere randamente mai ridicate, potrivit unei analize MarketWatch. Dar, exista si alte valute virtuale, in afara de Bitcoin, care sa merite riscul unei investitii?

Desi raman optimisti cu privire la viitorul Bitcoin, analistii specializati in criptomonede si consultati de MarketWatch sustin ca valutele virtuale mai putin cunoscute ofera, de asemenea, o multime de oportunitati, iar o parte dintre acestea ar putea chiar sa depaseasca Bitcoin din punct de vedere al capitalizarii de piata in urmatorii cinci ani. Dar, in conditiile in care exista cateva sute de alternative de monede virtuale, pe langa Bitcoin, nu este deloc o sarcina usoara sa alegi.

Avand in vedere acest lucru, iata o privire de ansamblu asupra a sapte criptomonede despre care analistii sustin ca merita urmarite in 2018. Precum in cazul Bitcoin, toate valutele virtuale sunt supuse riscurilor si volatilitatii extreme.

Sursa foto: r.classen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri