Desi doar RCA este obligatorie, in cazul unui eveniment rutier neplacut, este important sa ai grija si de masina ta. CASCO acopera atat daunele produse din vina proprietarului, evenimentele cu autori necunoscuti, cat si fenomenele naturale. Cum niciodata nu poti sa stii cu ce evenimente neprevazute te poti confrunta, chiar si parcarea din proximitatea locuintei tale sau pe un drum pe care-l parcurgi zilnic, exista o serie de clauze suplimentare care pot fi acoperite de CASCO.

In functie de asigurator, polita CASCO te protejeaza in diverse situatii, important este ca, in momentul in care inchei asigurarea sa afli toate detaliile referitoare la riscurile acoperite si sa alegi ceea ce ti se potriveste, astfel incat in cazul unei daune sa nu ai parte si de alte surprize. In calitate de asigurat CASCO, trebuie sa stii care sunt clauzele care in mod standard nu sunt acoperite, dar care pot fi incluse ulterior pe contractul de asigurare, prin plata unei prime suplimentare.

In functie de marca si vechimea masinii tale, dar si de stilul tau de viata (in ce situatii si cat de des iti folosesti masina), poti adauga la pachetul de baza clauze suplimentare, printre care:

  1. Asistenta rutiera extinsa. Prin aceasta intelegandu-se cheltuielile de transport, salvare si parcare ale autovehiculului, cum ar fi tractarea acestuia pana la cel mai apropiat service sau pana in fata locuintei.
  2. Autoturism la schimb. In cazul unei daune poti primi un autoturism la schimb, o singura data in perioada asigurata, pentru maximum 5 zile.
  3. Daune provocate de apa la motor. Sunt cuprinse in asigurare si daunele produse autovehiculelor asigurate ca urmare a circulatiei pe drumuri inundate temporar din cauza acumularii unor cantitati mari de apa.
  4. Accidente persoane. Aceasta clauza acopera transportul persoanelor transportate pentru accidente suferite de acestea pe timpul circulatiei autovehiculului asigurat.
  5. Clauza pentru asigurarea bagajelor transportate in vehicul care acopera distrugerea totala sau partiala a bunurilor purtate de catre ocupanti in momentul unui accident sau furtul prin efractie sau prin acte de violenta.
  6. Daune produse in afara drumurilor publice. Se acorda despagubiri pentru daunele produse in afara drumurilor publice (mentionate in asigurare) cu conditia ca autovehiculul sa poata fi utilizat in afara drumurilor publice - specificatiile sale tehnice sa permita acest lucru. Pentru aceasta extindere de acoperire nu se acorda asistenta rutiera.
  7. Jante si anvelope. Se acorda despagubiri pentru daune materiale produse in exclusivitate anvelopelor si jantelor ca urmare a riscurilor mentionate in polita de asigurare, daca acestea erau montate pe autovehiculul asigurat la momentul producerii evenimentului asigurat. Sunt considerate daune materiale avariile suferite de componentele auto mentionate care duc la neintrebuintarea acestora.
  8. Pierderea/furtul cheilor. Sunt despagubite cheltuielile ocazionate de inlocuirea cheilor si incuietorilor autovehiculului, ca urmare a pierderii sau furtului acestora.
  9. Acoperirea daunelor produse exclusiv suprafetelor vitrate. Se acorda despagubiri pentru repararea sau inlocuirea (dupa caz) a elementelor vitrate ale autovehiculului atunci cand acestea sunt avariate in momentul producerii unui eveniment asigurat. Sunt acoperite: parbirzul, luneta, geamuri laterale, faruri, proiectoare, semnalizatoare, lumini de pozitie, trapa, plafon de sticla si altele asemenea.

Citeste aici si cat costa o asigurare CASCO.

Ai libertatea sa te razgandesti si sa adaugi si alte clauze suplimentare la asigurarea incheiata, pe tot parcursul anului de valabilitate a politei tale CASCO. Clauzele incluse ulterior si prima de asigurare pe care trebuie sa o platesti suplimentar, pentru aceaste clauze, vor fi mentionate intr-un act aditional.

Sursa informatii: Otto Broker si Allianz-Tiriac Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri