Francois Hollande, presedintele Frantei, este de acord cu promulgarea unei legi care sa forteze motoarele de cautare precum Google sa plateasca o taxa pentru a afisa link-uri catre articole din ziare, scrie cotidianul Le Figaro, citat de presa internationala.
Asociatia presei din Franta si din alte tari UE vor ca Google sa plateasca atunci cand in rezultatele cautarii se regasesc link-uri catre ziare. Gigantul american, vadit nemultumit, a amenintat ca va stopa indexarea articolelor din presa franceza.

Le Figaro a spus ca Hollande, care se va intalni saptamana aceasta cu Eric Schmidt, directorul executiv Google, va sprijini un proiect de lege care sa impuna taxarea pe rezultate ce trimit catre ziare, incepand cu luna ianuarie.

Ministrul de finante Jerome Cahuzac considera ca motoarele de cautare preiau parte din valoarea unui articol atunci cand il afiseaza ca rezultat al cautarii.

Daca Google va stopa indexarea articolelor din ziare acest lucru va duce, fara indoiala, la o scadere abrupta a traficului pe site-urile publicatiilor.

Considerati ca o lege care sa taxeze Google pentru anumite rezultate din ziare/reviste ar fi viabila? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri