Fostul events & social media manager al Ambasadei Britanice din Romania, Andreea Hanganu (foto), alaturi de Andra Alexandru care lucreaza in mediul diplomatic, au lansat DigitalDiplomacy.ro, platforma de comunicare digitala dedicata sectorului public din Romania.
Cele doua isi propun sa scrie informatii relevante prezentate sub formatul unui blog, oferind acces la mijloace de pregatire a resurselor umane si consultanta specializata in gestionarea corecta si eficienta a comunicarii online.

„Pe masura ce accesul la informatii in mediul online se dezvolta pentru a cuprinde din ce in ce mai multe domenii, creste si necesitatea de conectare a serviciilor publice la platforme de comunicare digitala si de interactiune directa si rapida cu cetatenii. In acest context, integrarea noilor media in mixul traditional de comunicare al institutiilor publice devine imperativa”, spune Andreea Hanganu.

Proiectul DigitalDiplomacy.ro are la baza convingerea ca “diplomatia digitala” - comunicarea online realizata in mediul diplomatic international - este modelul potrivit pe care poate fi construita o interactiune coerenta intre institutii publice si cetateni, care va aduce beneficii pentru ambele parti si va ajuta la fluidizarea si transparentizarea serviciilor si proceselor institutionale, mai spune ea.

Consultanta oferita sectorului public (de la institutii guvernamentale la ONG-uri) si trainingului de personal va reprezenta principala sursa de venit a proiectului.

„Am lansat DigitalDiplomacy.ro din dorinta de a oferi sectorului public acces la resurse de informare, pregatire si consultanta, personalizate pe nevoile de comunicare specifice acestui sector. Am observat faptul ca exista din ce in ce mai multi profesionisti si lideri din zona institutionala care sunt dechisi catre noile media si care isi doresc sa le utilizeze pentru a maximiza impactul mesajelor sau proiectelor dezvoltate”, mai spune Hanganu.

DigitalDiplomacy.ro se adreseaza profesionistilor in comunicare activi in mediul diplomatic si in sectorul public din Romania, precum si liderilor care doresc sa afle mai multe despre cum pot fi integrate cu succes noile media in strategia de comunicare a propriilor institutii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri