Bursa din Belgrad, inclusa in portofoliul de date al Wiener Borse

Furnizorii de date financiare de la Bursa de Valori din Viena pot primi si datele Bursei de Valori din Belgrad prin intermediul liniilor de date existente in acelasi format si structura ca datele pietei austriece, informeaza institutia.

"Aceasta initiativa ofera Bursei de Valori Belgrad acces la o baza internationala de clienti si la infrastructura tehnica moderna de care dispune Bursa din Viena pentru diseminarea de date proprii", a declarat Heinrich Schaller, membru al Consiliului de Administratie al Wiener Börse AG si CEESEG AG.

Bursa de Valori din Belgrad are 1.583 de companii listate la bursa din Belgrad, cu o capitalizare de piata de 7,67 miliarde de euro.

Prin includerea noului membru in portofoliul sau, reteaua de date a Bursei de Valori din Viena acopera toate bursele de valori din cadrul CEE Stock Exchange Group (Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga), precum si bursele din Bucuresti, Sarajevo, Banja Luka, Macedonia si Belgrad. In plus, include si informatiile de pe bursa de gaze CEGH a Bursei din Viena, bursele de energie EXAA (Energy Exchange Austria) si PXE (Prague Energy Exchange).

Bursa de Valori din Viena, ca punct central pentru datele CEE Stock Exchange Group, are in prezent 250 de clienti furnizori de date.

Datele Bursei din Viena sunt afisate pe ecrane de tranzationare din intreaga lume, dintre care aproape 40% in Marea Britanie, 22% din Suatete Unite, 9% in Germania si 6% in Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri