SIF Banat-Crisana (SIF1) a iesit din actionariatul Prodplast (PPL), vanzand pachetul de actiuni pe care il mai detinea pentru 2,5 milioane lei (582.000 de euro), catre mai multe firme controlate indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, scrie Mediafax.

Societatea de investitii financiare a vandut luni 8,35% din actiunile Prodplast, la un pret de 1,8 lei/titlu, respectiv cu 4,17% peste cotatia de vineri a acestor actiuni.

Pachetul de titluri a fost cumparat de firmele Victoria Art&Business Center (3,14%), ECDL Romania (2,86%) si Prodplast Imobiliare (2,35%). Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, detine indirect atat primele doua firme, cat si Prodplast, iar la Prodplast Imobiliare imparte controlul cu SIF Oltenia (SIF5).

In urma tranzactiilor de luni, Pogonaru a ajuns sa detina aproximativ 60% din actiunile Prodplast. SIF Oltenia este un alt actionar semnificativ al Prodplast, cu o participatie de 23,63%.

Tranzactiile au fost intermediate de firma de brokeraj IFB Finwest, potrivit unor raportari transmise marti Bursei de Valori Bucuresti.

Prodplast estimeaza ca va reveni pe profit in acest an datorita reluarii productiei, dupa ce anul trecut a consemnat pierderi de 2,1 milioane lei (486.000 de euro) ca urmare a suspendarii si relocarii activitatii.

Producatorul de materiale plastice vizeaza pentru acest an un profit net de 269.000 de lei (60.000 de euro), potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat luni de actionari in AGA.

Prodplast si-a intrerupt activitatea la inceputul lunii mai a anului trecut, pentru relocare. La finele lunii septembrie, omul de afaceri Florin Pogonaru a declarat pentru Mediafax ca firma se muta pe platforma industriala Faur din Bucuresti, unde a inchiriat doua hale in suprafata totala de peste 7.000 de metri patrati si vrea sa reinceapa productia cu echipamente noi.

Actiunile Prodplast au incheiat sedinta bursiera de luni in scadere cu 1,62%, la pretul de 1,7 lei/titlu. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 29 milioane lei (6,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Numarul la care suni cand intr-un magazin se vand tigari minorilor