Broker Cluj isi mareste cota de piata dupa ce a preluat clientii Avantgarde

Broker Cluj (BRK), singura firma de intermediere listata pe Bursa de la Bucresti (BVB), a preluat clientii societatii de servicii financiare Avantgarde. Procesul a implicat transferul tehnic a peste 380 de portofolii, pe baza acordului expres al clientilor.

Activele preluate sunt de peste 54 milioane de lei, generand rulaje mai mari de 13 milioane de lei pe luna.

Broker nu a anuntat suma platita sau detalii cu privire la valoarea acestei tranzactii.

Pentru SSIF Broker, operatiunea va avea ca efecte cresterea cotei de piata si marirea bazei de clienti, in special pentru zona Transilvania, de unde provin majoritatea clientilor preluati.

Tranzactia are ca efect imediat cresterea cotei de piata a SSIF Broker cu aproape 1 procent. In acest an, Broker Cluj se afla pe locul 4 in topul brokerilor care opereaza pe BVB, cu o cota de piata de 11,5% si un rulaj de 1,87 mld. lei.

Citeste si:
Broker Cluj devine BRK Financial Group dupa ce si-a extins activitatea
Broker Cluj devine BRK...

„Preluarea clientilor AVANTGARDE face parte din strategia de afaceri a SSIF Broker SA, prezentata de catre Consiliul de Administratie cu ocazia Adunarii Generale a Actionarilor din luna aprilie 2013, de a-si consolida pozitia in topul celor mai importante case de brokeraj prin intermediul unor posibile fuziuni si achizitii” a declarat Mihai Buliga, presedintele Consiliului de Administratie al SSIF Broker.

Investitorii preluati de la Avantgarde vor beneficia, in aceleasi conditii contractuale, de de serviciile pe care de Broker Cluj le ofera in mod normal tuturor clientilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri