“Romania a avut o performanta impresionanta in acest an. Dupa ani foarte dificili in 2009-2010, tara a incheiat un angajament cu FMI, a indeplinit cerintele din acest acord, iar acum devine un potential nou star al regiunii. Cresterea PIB-ului in trimestrul trei a fost cea mai puternica din UE si credem ca urmeaza lucruri mai bune, determinate in special de reformele structurale care au loc chiar acum”, spune Konieczny.

Polonezul este de parere ca recenta oferta de actiuni Romgaz (SNG) este un catalizator pentru bursa locala si ar trebui sa atraga mai multi investitori.

“Cred ca cel mai bun lucru legat de piata de capital din Romania este ca este subdezvoltata, dar are un potential de crestere foarte puternic, iar noi suntem foarte convinsi ca tara si piata de capital au potentialul sa repete succesul bursei si al pietei de capital din Polonia. Aceasta oferta publica initiala a Romgaz, cu GDR-uri listate la Londra, este cu adevarat un catalizator si ar trebui sa atraga mai multi investitori. Deja o face, observam acest lucru in piata. Apoi, exista, de asemenea, o lista robusta de IPO-uri programate pentru anul viitor”, a declarat Greg Konieczny.