FED a sugerat totusi ca ar putea exista modificari spre sfarsitul acestui an.

"Recentele evolutii economice si financiare globale ar putea restrange intr-o anumita masura activitatea economica si ar putea pune presiune in sensul reducerii inflatiei pe termen scurt. Comisia continua sa creada ca riscurile asupra activitatii economice si pietei muncii (n.red. din SUA) raman echilibrate, insa continua sa monitorizeze situatia externa", si-a motivat FED decizia.

Imediat dupa anuntul deciziei, S&P 500 si Dow Jones, principalii indici ai Bursei din New York, au inregistrat scaderi modeste insa au revenit la scurt timp. La ora 21:30 (ora Romaniei), S&P 500 crestea cu 0.3%, in vreme ce Dow Jones castiga 0.8%.

Citeste si:

Declaratii facute de Janet Yellen, presedintele FED, in cadrul conferintei de presa ce a urmat deciziei de mentinere a dobanzii cheie:

  • Cresterea initiala a dobanzii cheie nu ar trebui sa fie supraestimata
  • Rezerva Federala se astepta la o crestere moderata a PIB SUA, o continuare a imbunatatirii pietei muncii americane si o inflatie sub tinta programata pentru urmatorii ani
  • Perspectivele economice pe plan extern au inceput sa devina mai nesigure
  • Decizia privind momentul cresterii dobanzii cheie nu va fi luata in functie de miscarile de zi cu zi inregistrate in pietele de capital sau in functie de anunturi specifice ale unor date macroeconomice
  • Economia SUA a evoluat bine iar FED se asteapta ca acest lucru sa continue
  • Sedinta din octombrie ramane o posibilitate (n.red. pentru cresterea dobanzii cheie),

CItiti si Toti ochii pe Rezerva Federala americana: Ce trebuie sa stii despre decizia istorica

Sursa foto: Shutterstock