“Din pacate, Ministerul Economiei a amanat din nou, in Adunarea Generala a Actionarilor intrunita joi, 14 ianuarie, decizia privind oferta publica initiala a Salrom. Fondul Proprietatea a votat in favoarea listarii, dar Ministerul Economiei, actionarul majoritar, a solicitat inca o amanare pentru a obtine clarificari suplimentare din partea companiei. Din moment ce Fondul a facut mereu eforturi sa fie cooperant si sa aiba o abordare constructiva, in special in cazul unei subiect atat de important precum listarea, a trebuit sa acceptam amanarea adoptarii unei decizii intr-o AGA viitoare, fata de alternativa respingerii listarii de catre Minister, care era a doua optiune in mandatul pentru AGA de vineri, in conditiile in care reprezentantul Fondului Proprietatea nu era de acord cu amanarea acestei decizii”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Seful FP spera ca singurul motiv pentru aceasta noua amanare a fost faptul ca noul ministru, Costin Borc, se afla in functie de prea putin timp pentru a putea lua o decizie.

„Fondul Proprietatea il incurajeaza pe ministrul Borc sa sustina aceasta listare din moment ce este una dintre cele mai bune si facile decizii pe care le poate lua pentru a transforma Salrom intr-una dintre cele mai cunoscute companii din industria europeana a sarii, un lucru binemeritat de catre Romania”, a mai adaugat Konieczny.

Citeste si:

Anterior, reprezentantii FP mentionasera ca ar fi dispusi sa acopere toate costurile legate de listarea Salrom, in cazul in care aceasta ar avea loc.

Fondul Proprietatea detine 48,99% din actiunile Salrom, restul fiind controlate de statul roman prin Ministerul Economiei. Pachetul de actiuni Salrom este evaluat in portofoliul FP la 142,8 mil. lei