Productia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a scazut cu 3,3% in trimestrul al patrulea comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, la 176.000 barili echivalent petrol pe zi, in timp ce fata de trimestrul al treilea a urcat cu 1,1%, in urma incheierii lucrarilor programate la mai multe sonde.

In intervalul octombrie - decembrie 2014, productia de hidrocarburi a OMV Petrtom s-a situat la 182.000 barili echivalent petrol, in timp ce in trimestrul al treilea al anului trecut cantitatea raportata a fost de 174.000 barili echivalent petrol , conform Mediafax.

Grupul OMV controleaza OMV Petrom, companie la care detine o participatie de 51%. Statul roman, prin Ministerul Energiei, are o detinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) controleaza 18,99% din actiuni, in timp ce restul titlurilor se afla in posesia altor actionari.

Grupul austriac OMV, care controleaza OMV Petrom, a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o productie de hidrocarburi de 309.000 barili echivalent petrol pe zi, in scadere de la 318.000 in acelasi interval al anului anterior, dar in urcare fata de trimestrul al treilea din 2015, cand productia s-a situat la 292.000 de barili echivalent petrol pe zi, potrivit unui raport al OMV.

Cresterea de 6% fata de trimestrul al treilea a fost determinata de contributia exploatarilor pe care grupul OMV le are in Marea Nordului, dar si de operatiunile din Romania, "unde volumele de gaze naturale au fost mai ridicate, dupa lucrarile programate din trimestrul al treilea", noteaza grupul austriac.

Scaderea in continuare a pretului petrolului si volatilitatea mai puternica de pe piete au determinat OMV sa revizuiasca estimarile privind cotatiile. Astfel, grupul ia in calcul pentru anul in curs un pret de 40 de dolari pe baril de titei Brent si de 55 de dolari pentru 2017. Pretul la gaze naturale este afectat, de asemenea, de conditiile dificile de pe piata europeana, noteaza OMV.

Citeste si:
OMV Petrom produce un nou combustibil pentru nave la Petrobrazi
OMV Petrom produce un nou...

Revizuirea asteptarilor privind preturile la petrol si gaze au condus la recunoasterea in trimestrul al patrulea a unor reevaluari in scadere cu aproximativ 1,5 miliarde euro a unor active ale operatiunilor de explorare si produtie. Din acest total, o suma de aproximativ 400 milioane euro este atribuibila activelor aflate in productie ale OMV Petrom.

Sursa foto: ded pixto / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Productia de hidrocarburi a OMV Petrom, in scadere
Setari Cookie-uri