Hidroelectrica poate iesi din insolventa luna aceasta in conditiile in care societatea mai are de rezolvat doar patru din cele 75 de contestatii ale contractelor anulate in trecut, spune Remus Borza, citat de Reuters.

“Exista patru contestatii nerezolvate ramase din cele 75, iar data fixata de instanta este 6 aprilie. Hidroelectrica va iesi cel mai devreme din insolventa pe 6 aprilie, si cel mai tarziu in luna mai. Dupa aceea, intram in linie dreapta catre un IPO si imi mentin termenul pentru luna noiembrie”, a declarat Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Avocatul anticipeaza ca Hidroelectrica va inregistra anul acesta un profit brut record de 1,3 mld. lei, fata de 1,1 mld. lei in 2015.

Hidroelectrica a intrat pentru prima data in insolventa in 2012, din cauza pierderilor cauzate de contractele cu traderii de energie – asa-zisii “baieti destepti”. In cadrul acesteia, contractele au fost anulate, compania iesind din insolventa in 2013. In 2014 insa, Hidroelectrica a reintrat in insolventa din cauza faptului ca respectivele anulari de contracte au fost contestate in instanta traderii de energie.

O posibila listare a Hidroelectrica in luna noiembrie a acestui an ar reprezenta primul IPO pe Bursa de Valori Bucuresti dupa o pauza de doi ani.

Citeste si:
Ministerul Energiei nu se grabeste cu listarea Hidroelectrica
Ministerul Energiei vrea ca...

Compania este controlata de statul roman, care detine 80% din actiuni, in vreme ce Fondul Proprietatea (FP) are in portofoliu 20% din titlurile producatorului de energie. FP isi evalueaza detinerea la 594 mil. euro, fapt ce indica o capitalizare a Hidroelectrica de aproape 3 mld. euro.

Sursa foto: Shutterstock / Maxim Burkovskiy

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sobolewski, despre IPO-ul Hidro: Nu exista calendar, nu exista plan