Hidroelectrica poate iesi din insolventa luna aceasta in conditiile in care societatea mai are de rezolvat doar patru din cele 75 de contestatii ale contractelor anulate in trecut, spune Remus Borza, citat de Reuters.

“Exista patru contestatii nerezolvate ramase din cele 75, iar data fixata de instanta este 6 aprilie. Hidroelectrica va iesi cel mai devreme din insolventa pe 6 aprilie, si cel mai tarziu in luna mai. Dupa aceea, intram in linie dreapta catre un IPO si imi mentin termenul pentru luna noiembrie”, a declarat Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Avocatul anticipeaza ca Hidroelectrica va inregistra anul acesta un profit brut record de 1,3 mld. lei, fata de 1,1 mld. lei in 2015.

Hidroelectrica a intrat pentru prima data in insolventa in 2012, din cauza pierderilor cauzate de contractele cu traderii de energie – asa-zisii “baieti destepti”. In cadrul acesteia, contractele au fost anulate, compania iesind din insolventa in 2013. In 2014 insa, Hidroelectrica a reintrat in insolventa din cauza faptului ca respectivele anulari de contracte au fost contestate in instanta traderii de energie.

O posibila listare a Hidroelectrica in luna noiembrie a acestui an ar reprezenta primul IPO pe Bursa de Valori Bucuresti dupa o pauza de doi ani.

Compania este controlata de statul roman, care detine 80% din actiuni, in vreme ce Fondul Proprietatea (FP) are in portofoliu 20% din titlurile producatorului de energie. FP isi evalueaza detinerea la 594 mil. euro, fapt ce indica o capitalizare a Hidroelectrica de aproape 3 mld. euro.

Sursa foto: Shutterstock / Maxim Burkovskiy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri