Actionarii SIF Banat-Crisana (SIF1) au aprobat situatiile financiare pe anul 2015, precum si trecerea intregului profit la rezerve. In schimb, propunerea de distribuire de dividende in suma bruta de 0,1098 lei/actiune (80% din profit) a fost respinsa.

Decizia vina dupa ce luni, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, actionarii au aprobat programul de rascumparari propus de administratorii societatii si care venea sa inlocuiasca o eventuala distributie a dividendelor. Profitul de anul trecut va fi astfel folosit pentru rascumpararile de actiuni.

Programul de rascumparari vizeaza maxim 30.849.268 actiuni SIF1 la un pret ce va fi cuprins intre 0,5 lei si 3,15 lei/titlu. Un procent de 93,5% din actiunile cumparate vor fi anulate, capitalul social urmand sa fie redus, iar restul de 6,5% vor fi distribuite angajatilor si conducerii SIF1. Anterior, directorul general Bogdan Dragoi declarase ca desfasurarea simultana a unui program de rascumparari si a unor distributii ar fi reprezentat o masura nesustenabila.

Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) scadeau marti pe bursa cu 1,3%, pana la un nivel de 1,498 lei/actiunile. Avand in vedere aceasta cotatie, societatea este evaluata la 822,1 mil. lei.

Citeste si:
Cat timp mai au investitorii care vor sa "prinda" dividende in 2016
Cat timp mai au investitorii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Bancherii de investitii: Romania are cele mai bune dividende din lume
Setari Cookie-uri