Lira sterlina a atins, in ziua referendumului referitor la apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni fata de dolar, iar euro este la randul sau in crestere, conform Marketwatch, conform News.ro

Yenul, considerat plasament sigur, la fel ca dolarul, este declin, dupa ce ultimele sondaje de opinie inaintea referendumului au aratat ca tabara pro-europeana a castigat teren.

Lira, aflata in urcare cu 0,34%, a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni, de 1,4846 dolari pe unitate, in tranzactiile din Asia, fiind ulterior cotata la 1,4780 dolari pe unitate. Miercuri seara, la New York, lira era tranzactionata la 1,4706 dolari pe unitate.

Euro este in crestere cu 0,2744%, la 1,1336 dolari pe unitate, dupa ce a atins un maxim al sedintei de 1,1352 dolari pe unitate. Miercuri seara, euro a fost cotat la 1,1296 dolari pe unitate, la New York. Investitorii asteapta cu precautie rezultatul votului din Marea Britanie, care se va incheia la 10 p.m., ora Londrei, iar rezultatele vor fi disponibile vineri dimineata.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri