Datele macroeconomice de la inceputul lui 2017 nu contureaza un tablou foarte optimist pentru restul anului, in conditiile in care avansul consumului a fost mai mic decat cel asteptat, un sondaj ING aratand chiar ca romanii sunt inca reticenti cand vine vorba de cheltuirea banilor, a declarat Ciprian Dascalu, economist-sef al ING, in cadrul emisiunii Profesionisti in Investitii.

“Increderea in economie ca si ritm trimestrial pare sa arate o incetinire a ritmului de crestere al PIB. De dimineata am avut si datele PIB detaliate pe trimestrul al patrulea din 2016, care au aratat pe partea de consum un avans destul de redus si o contributie mare a stocurilor, fapt care mai degraba contureaza un tablou nu foarte incurajator. Se pare ca motorul de crestere bazat pe consum da semne de incetinire”, a mentionat Ciprian Dascalu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont