În goana Guvernului de a economisi bani ar putea fi vizate și facilitățile de care se bucură cei care-și înregistrează autovehiculele în registrul mașinilor istorice din România. În prezent, aceste automobile sunt scutite de plata impozitului anual, dar situația ar putea fi alta dacă modificările discutate de guvernanți vor fi votate.

Iubitorii automobilelor de epocă din țara noastră ar putea să fie nevoiți să scoată bani din buzunar pentru plata impozitului anual, impozit pe care-l plătesc toți ceilalți participanți la trafic care nu conduc mașini înregistrate ca istorice conform regulamentelor trasate de RAR și Retromobil Club România. Într-un draft al unui OUG de de modificare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal se prefigurează schimbarea statutului „bătrânelor” de pe șosele.

Astfel, printre modificări se numără și abrogarea literelor de lege care specificau scutirile de la impozitarea mijloacelor de transport. Modificarea nu afectează doar mașinile istorice, ci și modelele conduse de persoane cu nevoi speciale și alte tipuri de vehicule care, până în prezent, erau scutite de la baza de impozitare standard. Ar putea fi scoase de la excepții și alte vehicule folosite de ONG-uri sau fundații de ajutorare a persoanelor defavorizate.

Conform draftului, vor mai fi scutite, printre altele, automobilele hibride. Aceste modele cu propulsie alternativă sunt, în prezent, scutite doar parțial de plata impozitului. În schimb, toate mașinile istorice vor fi taxate asemeni unei mașini noi, indiferent de valoarea lor sau de alți factori. Conform schemei de taxare actuale, mașinile clasice cu motoare mari vor fi taxate cu o sumă ce poate ajunge și la 5.000 de lei pe an (pentru motoare peste 3.000 cmc).

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri