AAGES a inchis cu succes, in doar doua zile, o oferta publica initiala (IPO) prin care a vandut actiuni in valoare totala de 5,5 mil. lei, la un pret de 3,705 lei/titlu. IPO-ul a fost intermediat de casa de brokeraj Goldring.

Ieri, actiunile societatii din Targu-Mures au deschis in crestere cu 6,3%, insa pana la inchidere aprecierea s-a temperat la 3,3%, la finalul zilei un titlul AAG fiind tranzactionat la 3,83 lei. AAGES este in prezent evaluata la 38,3 mil. lei.

“Sunt multumit de pretul obtinut in IPO si sper ca in timp acesta se va dovedi a fi prea mic. Unul dintre motivele pentru care ne-am listat este acela ca vindem mult pe pietele externe, iar listarea ne formeaza o imagine mult mai buna in ochii partenerilor straini. De asemenea, de-a lungul anilor am convins colegii sa reinvestim in companie, iar acum fondatorii au avut ocazia sa isi recupereze o parte din bani”, a declarat Gabor Molnar.

Circa 70% din cifra de afaceri a AAG este obtinuta din exporturi, societatea neavand concurenti locali. Firma nu are in plan deschiderea unor unitati de productie in afara Romaniei.

Sursa foto: Shutterstock