“Suntem inca foarte sus raportat la nivelurile inregistrate la inceputul anului 2017, de exemplu. Investitorii nu au cedat nici tot optimismul, nici toate castigurile de atunci. Ce vedem acum este o revenire a pietelor cu picioarele pe pamant. (…) Daca vom avea o noua crestere in acest an, ma astept sa fie foarte speculativa, una dintre ultimele suflari ale unui optimism care s-ar deplasa prea departe de fundamente”, a mentionat Cazacu in cadrul emisiunii Inspiratie in Business.

Analistul considera ca intrarea pietelor pe un trend descendent nu poate sa fie exclusa chiar daca economiile din zona euro cat si cea din SUA isi mentin ritmul de crestere actual, in conditiile in care investitorii se concentreaza asupra perspectivelor economice din urmatorii ani.

Am putea spune ca dupa aceste cresteri din ultimele 6-12 luni din SUA si Europa am gustat deja din aceasta ‘prajitura’ a cresterii economice. Intrebarea nu este ce se va intampla in urmatorul an, ci mai degraba ce se va intampla dupa acest an.