Oferta de obligatiuni a Elefant Online SA, unul dintre cei mai mari retaileri online din Romania, a fost incheiata cu succes. Magazinul online va obtine de la investitori cu 32% mai mult decat planuia initial, iar cuponul oferit de companie (dobanda) a fost stabilit la 9% pe an si va fi platit semestrial.

Potrivit unui comunicat emis de Tradeville, intermediarul ofertei, Elefant a ridicat de la investitori 7,65 milioane de lei, in cadrul unui plasament privat, desi initial finantarea dorita era de 5,8 milioane de lei. Compania va incepe si demersul de listare a emisiunii de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti.

Elefant Online, companie care administreaza platforma www.elefant.ro, este unul dintre principalii jucatori din Romania in e-commerce, inregistrand o crestere a afacerilor in ultimii ani. Astfel, volumul comenzilor a urcat de 3,5 ori intre 2014 si 2017, iar cifra de afaceri a crescut de 2,6 ori in aceeasi perioada.

Subscrierile pentru obligatiunile Elefant s-au putut face exclusiv prin intermediul Tradeville, iar oferta a fost disponibila pentru un numar restrans de investitori (sub 150). Datorita cererii ridicate oferta a fost inchisa anticipat, cu 4 zile mai devreme decat data stabilita initial, anunta casa de brokeraj.

"Suntem incantati sa observam un interes ridicat din partea investitorilor pentru obligatiunile corporative. Oferta de obligatiuni a Elefant Online SA, intermediata de Tradeville, a beneficiat de o suprasubscriere care a depasit cu 65% suma minima necesara succesului ofertei. Suprasubscrierea releva increderea in crestere a investitorilor in acest tip de instrumente financiare, dar si in potentialul emitentului. Sustinem dezvoltarea companiilor autohtone folosind oportunitatile de finantare oferite de piata de capital", a declarat Mihaela Biciu, director general al Tradeville.

Oferta a fost prevazuta sa se desfasoare in perioada 10-25 septembrie, insa a fost inchisa anticipat in 21 septembrie, datorita cererii ridicate. Obligatiunile Elefant Online sunt emise pe o perioada de trei ani si ofera o rata a cuponului de 9% pe an (in transe semestriale). Rambursarea principalului va avea loc integral, la scadenta. Pretul unei obligatiuni a fost de 100 lei, egal cu valoarea nominala.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri