Brokerii de la BRK Financial Group (BRK) au lansat contul de investiții la bursă pentru copii, aceștia având astfel posibilitatea de a se familiariza și chiar de a tranzacționa direct acțiuni pe Bursa de Valori București.

Astfel, dacă copilul are până la 14 ani, părinții vor fi cei care semnează documentația necesară deschiderii contului și care vor putea face tranacții.

În cazul unui copil de 14-18 ani, care are buletin, acesta va putea să tranzacționeze direct pe bursă, dacă are acordul prealabil al părinților.

“Practic, se deschide un cont care va avea asociată o adresă de email, iar ordinele de vânzare/cumpărare vor putea fi trimise atât pe platforma online, cât și direct la unul dintre sediile BRK. Numele copilului va apărea ca titular de cont”, explică Monica Ivan, director general BRK Financial Group.

Conturile pentru copii vor fi scutite de comisionul de administrare (45 de lei trimestrial) pe care firma de brokeraj îl solicită în mod normal.

”Recomandarea noastră este aceea ca părinții să folosească acest tip de cont pentru a familiariza copiii cu investițiile și pentru a le îmbunătăți astfel nivelul de educație financiară. Contul ar trebui să fie folosit ca unul de acumulare de bani; în niciun caz nu recomandăm tranzacții pur speculative pe un cont dedicat copiilor.

BRK Financial Group este singura casă de brokeraj listată la Bursa de Valori București. Acțiunile companiei și-au dublat valoarea în acest an, și în ședința de miercuri ele fiind în creștere cu peste 8%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri