MINA, Museum of Immersive New Art, deschide MINA Kids, un spațiu dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, în zona Pipera din București (strada George Constantinescu 2-4).

MINA Kids este un spațiu dedicat copiilor, cu 15 instalații interactive ce includ componente educative din zona financiară sau nutrițională, precum și proiecte care dezvoltă creativitatea și încurajează interacțiunea și mișcarea fizică. Prima expoziție găzduită se numește Explorarium: Călătorie educațională digitală.

MINA Kids ocupă 1.000 de metri pătrați și este un spațiu senzorial gândit special pentru a stârni curiozitatea copiilor și a-i introduce în lumea fantastică a artei. Ghidul spațiului de joacă este Sara, unul din personajele Animaterra, care devine un avatar conversațional, prezentat de Kaufland România.

Ce instalații interactive au la dispoziție copiii la MINA Kids

Astfel, una din instalațiile interactive principale este Hrănește Dragonul, prin care copiii învață să facă diferența între alimentele sănătoase și cele pe care trebuie să le consume în cantități reduse. Ei decoperă aceste lucruri hrănind un personaj fantastic, un pui de dragon, care reacționează în funcție de alegerile copiilor.

Avatarul inteligent al educației financiare pentru copii este o instalație implementată în parteneriat cu Banca Comercială Română, prin programul Școala de Bani. Tutorele este un avatar care are la bază algoritmi de inteligență artificială antrenat să învețe întreaga curriculă de educație financiară și să poată să își adapteze răspunsurile în timp real și personalizat în funcție de întrebările copiilor. Avatarul este un proiect dezvoltat de artiștii Mihai Cojocaru și rec.ON.

Proiectul este realizat cu tehnologie NVIDIA, folosind cele mai bune plăci grafice RTX 4090 pentru a crea și a rula întregul proces în timp real, și tool-ul NVIDIA Audio2Face parte din NVIDIA Studio, prin care fața avatarului este animată atunci când vorbește oferind o interacțiune cât mai autentică.

În Atelierul de Creație, la Lumiroom, copiii vor deveni co-creatori ai unui desen colaborativ de mari dimensiuni, desen pe care îl vor putea crea în timp real. Ei vor putea influența rezultatul cu imaginația lor, colorând desene digitale 2D care vor prinde viață cu ajutorul tehnologiei. Proiect dezvoltat de studioul Aural Eye.

Tot un spațiu imersiv este și Pădurea Fermecată, în care se regăsește și Fluturama, locul în care natura se îmbină cu arta și tehnologia. Aici copiii pot controla prin diferiți sensori de interactivitate elemente din diferite scene din pădure, ca de exemplu vor putea influența vântul, vor putea atrage fluturii sau petalele de flori spre ei. Noetic Studio semnează Pădurea Fermecată și RIZI Studio Fluturama.

Printre celelalte instalații se numără toboganul interactiv Aqua Safari, Barca Piraților, ambele create de Noetic Studio, trambulinele de la Stația de Lansare în Cosmos, dezvoltată de Les Ateliers Nomad, Maratonul Animalelor Fantastice de Emil Drăgan și Odiseea Timpului și Coregrafii Animate realizate de Ion Cotenescu (cote.ggml).

MINA este un demers inovator prezentat de George.BCR, conceput de One Night Gallery și Le Petit și este suma intersecțiilor dintre artă, tehnologii emergente ca mediu de creație, experiențe interactive, educație și dezvoltare de noi competențe digitale. Clădirea renovată de pe strada George Constantinescu 2-4, care găzduiește muzeul, a fost înființată în 1970 și a reprezentat prima fabrică de calculatoare românești, ICE Felix.

Biletele pentru MINA Kids sunt disponibile online, pe site-ul minamuseum.com, și programul este de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:30. Un bilet costă 60 de lei pentru un copil și 20 de lei pentru adult.

Sursa foto: MINA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri