Bursa de Valori București și bursele europene au scăzut puternic la jumătatea zilei de joi, în vreme ce Bursa din Moscova s-a prăbușit cu peste 40% în deschidere, ca urmare a temerilor investitorilor cu privire la declanșarea războiului din Ucraina. Bursa din Moscova a fost închisă în prima parte a zilei.

DAX, principalul indice al bursei din Frankfurt, a scăzut cu 3,6%, în Marea Britanie FTSE 100 a pierdut 2,4%, în Franța CAC 40 a pierdut 3,2%, în vreme ce indicele polonez WIG 20 cădea cu aproape 9%.

În piața futures din SUA, indicele S&P 500 pierdea 1,7%.

Toate speranțele au fost spulberate în cursul nopții când putin a anunțat ‘de-nazificarea’ Ucrainei

”Bursa din Rusia se prăbușește din cauza temerilor potrivit cărora țara va fi efectiv izolată din piața globală a tranzacțiilor financiare. Indicele rusesc MOEX (n.red. denominat în ruble) a pierdut 35%, în vreme ce indicele RTSI (n.red. denominat în dolari) a căzut cu 40%, cea mai mare scădere din istorie. Ieri a existat o oarecare liniște, investitorii sperând că intervențiile Rusiei în Ucraina vor fi limitate. Toate speranțele au fost spulberate în cursul nopții când putin a anunțat ‘de-nazificarea’ Ucrainei”, a declarat Neil Wilson, Chief Market Analyst în cadrul Markets.com.

La București, BVB înregistra o scădere de 3,9% pe indicele BET la ora 13:00. Dintre acțiunile lichide, cele mai mari corecții erau notate în dreptul titlurilor Erste Bank (-10,5%), Nuclearelectrica (-4,5%) și Transelectrica și BRD (-4,3%). Alte scăderi importante înregistrau Banca Transilvania (-4,1%), Fondul Proprietatea (-3,6%), Romgaz (-3,2%) și SIF Oltenia (-3%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri