Acțiunile Safetech Innovations (SAFE), companie românească de securitate cibernetică cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, vor debuta pe Piața Principală a Bursei de Valori București în data de 6 februarie 2023. Ultima zi de tranzacționare pentru acțiunile SAFE pe piața AeRO va fi 1 februarie, iar realizarea decontării ultimelor tranzacții de pe această piață va avea loc în data de 3 februarie.

„Suntem încântați că la exact doi ani de la debutul nostru pe piața AeRO ne vom marca debutul pe Piața Principală, deschizând astfel compania noastră către noi investitori și oportunități. În 2021, acțiunile SAFE au fost cele mai tranzacționate instrumente financiare de pe piața AeRO, iar în 2022, compania noastră a fost a doua cea mai tranzacționată. Prin urmare, transferul pe Piața Principală este un pas firesc în evoluția noastră, care ne va ajuta să ne dezvoltăm și mai mult compania, oferind vizibilitate și recunoaștere extinse, precum și un acces mai facil la capital”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Safetech Innovations a debutat pe piața AeRO în data de 29 ianuarie 2021. De-a lungul timpului, compania a atras 13,1 milioane de lei de la investitorii BVB în cadrul a două majorări de capital social – un plasament privat organizat în octombrie 2020, înainte de debutul pe piața AeRO, când Safetech Innovations a atras 2,5 milioane de lei de la investitori individuali, și o majorare de capital social care a avut loc în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022. În timpul celei de-a doua operațiuni de majorare a capitalului social, compania a atras 10,6 milioane de lei pentru extinderea internațională în Marea Britanie și SUA.

De la plasamentul privat din octombrie 2020, valoarea companiei a crescut cu 1.628%, de la o evaluare de 12,5 milioane lei la o capitalizare bursieră de 216,1 milioane lei în data de 26 ianuarie 2022, la închiderea pieței. De asemenea, pe lângă aprecierea cotației, Safetech Innovations a răsplătit acționarii cu un dividend anual, distribuit sub un model hibrid care a inclus atât o componentă în numerar, cât și acțiuni gratuite.

Safetech Innovations are peste 3.300 de acționari și este deținută în proporție de 36,8% de Victor Gânsac, cofondator, Președinte al Consiliului de Administrație și CEO, 36,7% de Paul Rusu, cofondator și CFO, iar restul de 26,5% este reprezentat de free-float – investitori BVB. La nivelul companiei, există un program de tip stock option plan (SOP), de care pot beneficia angajații Safetech și echipa de conducere. Fondatorii companiei nu fac și nu vor face parte din acest program. Până în prezent, compania a încheiat contracte de acordare opțiuni în cadrul programului SOP pentru un număr total de 316.600 de acțiuni, toate aceste acțiuni fiind răscumpărate din piață.

În procesul de transfer pe Piața Principală a Bursei de Valori București, Safetech Innovations a fost asistată de Cornerstone Communications în calitate de consultant, Alpha Bank – în calitate de intermediar și Baker Tilly România – în calitate de auditor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri