Digi Spania, filiala din peninsula iberică a Digi Communications (DIGI), a finalizat prima mare investiție prin care dezvoltă rețeaua de fibră optică din Spania, potrivit unui anunț publicat pe Bursa de Valori București. Investiția a fost realizată împreună cu arbdn plc, un administrator de fonduri din Scoția.

“Această primă investiţie vizează un număr de 1,35 milioane de locuinţe deservite, în timp ce dezvoltarea întregii Reţele va avea loc gradual pe parcursul a aproximativ 3 ani şi va viza un număr de încă 1,15 milioane de locuinţe deservite, implicând o investiţie totală în sumă de până la 300 milioane euro. Investiţia totală va fi suportată în mod egal de către Digi Spania şi arbdn plc, putând implica şi potenţiale investiţii bancare”, anunță Digi.

Investiția presupune dezvoltarea rețelei FTTH (Fibre-to-the-Home) cu scopul de a acoperi până la 2.500.000 de locuințe deservite în provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga și Sevilla, ca urmare a îndeplinirii condițiilor prevăzute în contractul de investiții semnat în data de 21 martie 2023.

Digi Communications a avut venituri totale de 809,3 mil. euro în primul semestru din acest an, în creştere cu 12,9% faţă de perioada similară din 2022. Profitul din operațiuni al companiei a scăzut însă la 26,8 mil. euro (-12,7% y/y)

Acțiunile DIGI au crescut cu 17% pe Bursa de Valori București în acest an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri