Banca americană de investiții Morgan Stanley a dat un preț țintă de 95 lei pentru o acțiune Hidroelectrica (H2O), cu 21,8% mai puțin decât valoarea la care producătorul român de energie se tranzacționează acum pe bursă: 121,5 lei/acțiune.

Prețul țintă dat de americani vine la pachet cu o recomandare ”underweight”, ceea ce înseamnă că investitorii sunt sfătuiți să reducă expunerea pe acțiunile Hidroelectrica, potrivit Bloomberg.

Arthur Sitbon, autorul analizei, consideră că atât acțiunile Hidroelectrica cât și cele ale producătorului de energie CEZ (Cehia) ”par scumpe în prezent”. El își motivează retrogradarea acțiunilor companiilor din energie prin faptul că prețului energiei electrice a scăzut de la 120 la 85 euro megawatt/oră în ultimele 3 luni.

În deschiderea ședinței bursiere de marți, Hidroelectrica scădea cu 2,8%, însă întreaga piață era pe minus, fapt evidențiat de evoluția indicelui BET, care scădea cu 1%. Hidroelectrica este în prezent evaluată pe bursă la 56,2 mld. lei.

Sursa foto: Hidroelectrica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri