Titlurile Broker Cluj vor fi suspendate astazi de la tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru operarea ultimei majorari de capital social cu 36,53 milioane lei, pana la 94,79 milioane lei.
Recent, Broker Cluj si-a majorat capitalul social cu 36,53 milioane lei, in urma finalizarii perioadei de subscriere. Compania are un capital social de 94,79 milioane lei, divizat in 189,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei, dar nu a fost inca operata aceasta ultima majorare.

Principalii actionarii ai casei de brokeraj erau, inaintea majorarii, Ioan Cartis - cu 8,19%, Intervalco SA - cu 6,34%, clienti nerezidenti ai Citibank - cu o detinere cumulata de 4,84%, Anton Ionescu - cu 4,48% - si Petru Prunea - cu 3,46%. Actionarii Investco detineau o participatie de 6,26% din capitalul social al Broker Cluj.

Actiunile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul BRK. Titlurile Broker Cluj (BRK) au incheiat sedinta de miercuri la 2,93 lei, ceea ce confera casei de brokeraj o capitalizare de 555,47 milioane lei (163,52 milioane euro).

La ultima adunare generala, actionarii au aprobat o noua majorare a capitalului social, cu 10% (9,48 milioane lei), pana la 104,27 milioane lei, prin aport in numerar la valoarea de 0,75 lei pe actiune.

Pentru majorare vor fi emise 18,96 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarii inregistrati la data de 12 noiembrie vor putea subscrie o actiune noua la zece detinute, la un pret de 0,75 lei pe titlu, din care 0,25 lei reprezinta prima de emisiune. Perioada de subscriere este 14 noiembrie - 13 decembrie, iar actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere angajatilor companiei, la un pret de 0,76 lei pe titlu. Banii atrasi prin aceasta majorare vor fi folositi in scopul cresterii plasamentelor pe piata de capital.

Initial, conducerea casei de brokeraj propunea o majorare a capitalului social cu 12 milioane lei, pentru care sa se emita 24 milioane actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri