SocGen a efectuat aceasta emisiune de actiuni pentru a-si intari baza de capital, grav afectata de pierderile de 4,9 miliarde euro, cauzate, de un trader al diviziei proprii de brokeraj, informeaza Newsin, citand Reuters.

Aranjorul mandatat al acestei operatiuni, prin care actionarii SocGen puteau achizitiona o actiune suplimentara pentru fiecare patru actiuni detinute, in schimbul sumei de 47,50 euro pe actiune, au fost grupurile JP Morgan si Morgan Stanley.

Majorarea de capital beneficiaza de o rata a suprasubscrierii de 184%, potrivit reprezentantilor companiei.

Multi investitori s-au aratat interesati de titlurile SocGen, mai ales intr-o perioada marcata de speculatii conform carora BNP Paribas, cea mai mare banca listata a Frantei, ar dori sa preia grupul Societe Generale.

Citeste si:

Presedintele Societe Generale, Daniel Bouton, a reafirmat insa ca doreste sa conduca grupul ca institutie independenta.

"Succesul acestei operatiuni va permite grupului Societe Generale sa isi dezvolte in continuare afacerile in regiunile cu potential ridicat", au adaugat reprezentantii SocGen.

Titlurile SocGen au inchis sedinta de tranzactionare de luni la 64,08 euro pe actiune, oferind companiei o capitalizare de piata de aproximativ 30 miliarde euro.

Cotatia actiunilor SocGen a scazut cu aproximativ 30% de la inceputul anului 2008.