Bursele europene au avut evolutii diferite in deschiderea sedintei de joi, cand pietele din Paris si Londra au debutat in usoara urcare, dupa adoptarea planului de salvare a sistemului bancar american, in timp ce bursa din Frankfurt a deschis pe rosu, scrie AFP, citat de NewsIn.
Indicele CAC 40, care urcase miercuri cu 0,56% pe bursa din Paris, a debutat joi in urcare cu 0,21%, la 4.063,26 puncte. Paradoxal, traderii estimau cu 40 de minute inainte de deschiderea sedintei ca bursa franceza va deschide pe rosu, cotatia contractele la termen din cadrul indicelui CAC 40 inregistrand o scadere de 0,39%. La randul sau, indicele londonez Footsie a debutat in crestere cu 0,08%, la 4.963,47 puncte.

Totusi, indicele DAX a deschis sedinta intr-o nota negativa, scazand cu 0,21%, la 5.794,10 puncte, in deschiderea sedintei de tranzactionare de la Frankfurt.

In Asia, titlurile marilor companii s-au depreciat, in ciuda aprobarii planului de salvare a sectorului bancar american, de catre Senatul SUA. Indicele MSCI, al actiunilor listate la bursele din zona Asia-Pacific, a scazut cu 0,7%, dupa ce urcase putin, imediat dupa votul pozitiv acordat de Senat. In Japonia, indicele Nikkei a coborat cu 1,1%.

Cotatia actiunilor listate pe bursa din Coreea de Sud a inregistrat cea mai mare cadere, de 1,4%, in timp ce pe pietele din Australia, Hong Kong si Taiwan s-au inregistrat scaderi sub 1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri