Bursele europene au avut evolutii diferite in deschiderea sedintei de joi, cand pietele din Paris si Londra au debutat in usoara urcare, dupa adoptarea planului de salvare a sistemului bancar american, in timp ce bursa din Frankfurt a deschis pe rosu, scrie AFP, citat de NewsIn.

Indicele CAC 40, care urcase miercuri cu 0,56% pe bursa din Paris, a debutat joi in urcare cu 0,21%, la 4.063,26 puncte. Paradoxal, traderii estimau cu 40 de minute inainte de deschiderea sedintei ca bursa franceza va deschide pe rosu, cotatia contractele la termen din cadrul indicelui CAC 40 inregistrand o scadere de 0,39%. La randul sau, indicele londonez Footsie a debutat in crestere cu 0,08%, la 4.963,47 puncte.

Totusi, indicele DAX a deschis sedinta intr-o nota negativa, scazand cu 0,21%, la 5.794,10 puncte, in deschiderea sedintei de tranzactionare de la Frankfurt.

In Asia, titlurile marilor companii s-au depreciat, in ciuda aprobarii planului de salvare a sectorului bancar american, de catre Senatul SUA. Indicele MSCI, al actiunilor listate la bursele din zona Asia-Pacific, a scazut cu 0,7%, dupa ce urcase putin, imediat dupa votul pozitiv acordat de Senat. In Japonia, indicele Nikkei a coborat cu 1,1%.

Cotatia actiunilor listate pe bursa din Coreea de Sud a inregistrat cea mai mare cadere, de 1,4%, in timp ce pe pietele din Australia, Hong Kong si Taiwan s-au inregistrat scaderi sub 1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene