Producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti (CPR) isi va majora capitalul social cu 5,42 milioane lei, pana la 31,28 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris circa 80% din actiunile nou emise, si va reduce indemnizatiile administratorilor la 250 euro/luna, a anuntat compania.

In cadrul operatiunii, actionarul majoritar Jafco Holding Romania a adus 5 milioane lei la capitalul social al Chimopar, in timp ce restul actionarilor au participat cu sume mici.

Compania a convocat actionarii in 10 februarie pentru aprobarea majorarii de capital, urmand ca titlurile care au ramas nesubscrise sa fie anulate.

Totodata, actionarii companiei au hotarat in adunarea generala din 29 decembrie reducerea indemnizatiilor membrilor consiliului de administratie pana la 250 euro pe luna. Ei au aprobat si constituirea unei ipoteci pentru o suprafata de teren de 3.000 de metri patrati in favoarea firmei Ecologic SRL, care va presta servicii de transport, preluare si depozitare a deseurilor in valoare de 1,12 milioane euro.

Compania va avea un capital social de 31,28 milioane lei, divizat in 12,51 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Inaintea operatiunii de majorare a capitalului, Jafco Holding Romania controla 73,81% din actiunile Chimopar, in timp ce SIF Muntenia (SIF4) avea o participatie de 14,58%.

Potrivit ultimei cotatii, de 3,10 lei, stabilita in sedinta bursiera, capitalizarea Chimopar este de 32,06 milioane lei (7,89 milioane euro). Titlurile Chimopar sunt tranzactionate la BVB, la categoria necotate, sub simbolul CPR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri