2,4 mil. actiuni SIF4 s-au transferat pe piata Deal

Pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti s-au transferat la inceputul sedintei 2,4 milioane de actiuni ale SIF Muntenia (SIF4), printr-o singura traznactie, la un pret mediu de 0,46 lei/unitate.

Valoarea totala a tranzactiilor se ridica la 1,236 milioane de lei (280.000 euro), iar pretul la care s-au cedat aceste titluri a fost in crestere cu 11,96% fata de cotatia de referinta stabilit la finalul zilei de tranzactionare de ieri.

Pe piata Regular de la BVB, actiunile SIF Muntenia inregistrau o scadere de circa 2 procente la ora transmiterii acestei stiri.

SIF4 a incheiat anul 2008 cu cel mai mare activ net dintre societatile de investitii financiare (SIF), de 1,39 miliarde lei. Activele societatii de investitii financiare au scazut cu peste o treime fata de nivelul de la sfarsitul anului 2007, de 2,17 miliarde lei, principala cauza fiind prabusirea cotatiilor actiunilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, in urma crizei financiare mondiale.

SIF Muntenia are un capital social de 80,70 milioane lei, impartit in 807 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei. Valoarea de paita a societatii este de 371,23 milioane lei (86,4 milioane euro) conform cotatiei de 0,44 lei stabilita in sedinta de ieri a Bursei de la Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri