Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a obtinut anul trecut un profit net de 10,17 milioane lei (2,76 milioane euro), de 3,2 ori mai mic decat cel din 2007.

Compania a alocat din profitul anului trecut suma de 3,61 milioane lei pentru plata dividendelor, valoarea dividendului net fiind de 0,008 lei/actiune. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionarul majoritar al Antbiotice, ar trebui sa primeasca 1,91 milioane lei in dividende.

Totusi, conducerea producatorului de medicamente, solicita ca dividendele cuvenite actionarilor pentru rezultatul financiar al anului trecut sa fie folosite ca surse proprii de finantare, avand in vedere programul de investitii pentru anii urmatori.

Antibiotice vrea sa investeasca 17 milioane euro pentru realizarea a doua unitati de productie.
Ca urmare, actionarii companiei, convocati in cadrul adunarii generale din 23 aprilie, vor lua in discutie reinvestirea dividendelor si vor mai aproba bugetul de venituri si cheltuieli.

Antibiotice Iasi are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu o detinere de 53,02%. SIF Oltenia (SIF5) detine 10,10%.

Actiunile Antibiotice au incheiat sedinta de ieri a Bursei la pretul de 0,40 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este 181,96 milioane lei (42,41 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.