Actionarii SIF Transilvania si-au reales 5 administratori din vechea conducere

Actionarii SIF Transilvania l-au reales sambata pe Mihai Fercala, aproape in unanimitate, in functia de presedinte al societatii, singurele nume noi pe lista administratorilor fiind Floriean Firu si Petru Mihalcea, a spus Gheorghe Lutac, membru in conducerea SIF3.
In urma deciziei actionarilor, actualul administrator, Aurel Besliu, va fi inlocuit de Petru Mihalcea, iar Stefan Szabo a fost ales ca membru permanent in consiliu, dupa ce pana in prezent ocupase functia de administrator provizoriu. Pe langa Fercala, care este presedinte la SIF3 din 1992, au mai fost realesi in functie Floriean Firu, Gheorghe Lutac, Constantin Radu si Valentin Rata.

La adunarea generala a SIF Transilvania (SIF3) au votat sambata actionari cu circa 41% din drepturile de vot, a declarat Mihai Fercala, presedintele societatii. La prima convocare, AGA SIF Transilvania nu a intrunit cvorumul, fiind prezenti actionari cu 33,63% din drepturile de vot, scrie NewsIn.

De asemenea, actionarii au mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009, cat si valoarea dividendului propusa de conducere, de 0,03 lei, dupa ce anul trecut valoarea acestuia a fost cu 20% mai mare, de 0,0375 lei/actiune.

Principalii candidati la conducerea SIF Transilvania au fost actualii membri ai consiliului de administratie- Mihai Fercala, Floriean Firu, Gheorghe Lutac, Stefan Szabo, Constantin Radu, Valentin Rata si Aurel Besliu.

In cursa pentru un loc in consiliul SIF3 s-au mai inscris si omul de afaceri Constantin Fratila, actualul director general al Scut Constanta. De asemenea, la sefia SIF 3 a mai candidat Mihnea Barbulescu - directorul de vanzari al BCR Asset Management, si Catalin Dumitrescu - seful agentiei BT Securities din Constanta.

De asemenea, au mai participat si trei candidati banuiti ca ar reprezenta interesele lui Catalin Chelu: Maria Serban - actualul director economic al Vulturului Comarnic, Gabriel Minjineanu - director al Comat Galati si Petru Mihalcea. Petru Mihalcea a condus Vulturul Comarnic in perioada 2002-2007, iar in prezent este membru in consiliile de administratie ale Altur Slatina si UPSS Botosani. De asemenea, Mihalcea a fost director general al Comrimet Galati, cat si consilier juridic pentru Galgros Galati.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri