Indicele FTSE 100 a inchis in crestere cu 2,21%, la 4.336,94 puncte. In schimb, indicele principal Dax al pietei din Frankfurt a scazut cu 1,01%, la 4.853,03 puncte, iar indicee CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,40%, la 3.225,00 puncte, scrie NewsIn.

Evolutia de la Londra a fost pusa de brokeri pe seama alinierii la castigurile de luni ale burselor europene si americane, in conditiile in care piata britanica a fost inchisa pentru o sarbatoare legala.

Totusi, indicele principal al pietei britanice este in scadere cu 1,7% de la inceputul anului, dupa cea recuperat 26% de a minimul ultimilor sase ani, atins in 9 martie, potrivit Reuters.

Bancile au fost performele zilei a bursa londoneza, in conditiile in care investitorii considera ca nevoile de capital ale bancilor, asa cum au fost ele masurate in urma testelor de stres din SUA, par a fi gestionabile.

Actiunile Lloyds, Royal Bank of Scotland, HSBC si Barclays au inregistrat aprecieri cuprinse intre 6,8% si 10,5%.
La Paris, actiunile au suferit de pe urma marcarilor de profit, a doua zi dupa o crestere a indicelui principal cu 2,47%, potrivit AFP. In ciuda tendintei generale, actiunile din sectorul financiar s-au apreciat.

Titlurile Société Générale au castigat 8,19%, cele ale BNP Paribas - 0,98%, iar actiunile Crédit Agricole s-au apreciat cu 0,26%.

Pe piata germana, afisarea unor rezultate slabe a tras in jos unele titluri din componenta indicelului principal. Actiunile Adidas s-au ieftinit cu 11,19%, dupa ca producatorul de articole de sport a anuntat un profit trimestrial in scadere cu 97%, iar titlurile Metro au pierdut 3,8%, in urma afisarii unui castig injumatatit.