BVB a schimbat conducerea Fondului de Compensare

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au desemnat societatile de intermediere Broker Cluj, Delta Valori Mobiliare si Eldainvest pentru Consiliul de Administratie a Fondului de Compensare a Investitorilor, conform unui comunicat al BVB.
Casele de brokeraj alese vor avea un mandat de patru ani. In prezent, administratorii Fondului de Compensare sunt casele de brokeraj Estinvest, Alpha Finance si BT Securities.

Fondul de Compensare a Investitorilor a stabilit, la inceputul lunii aprilie, o cota de contributie anuale a membrii la 0,52% din venituri pentru acest an, de la 1,8% in 2008, insa valoarea nu poate fi mai mica de 1.000 euro.

Scopul Fondul este de a compensa investitorii in situatia incapacitatii societatilor de servicii de investitii financiare de a returna fonduri banesti si/sau instrumentele financiare datorate sau care apartin investitorilor, care au fost detinute in numele acestora, cu ocazia prestarii de servicii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii.

Fondul compenseaza in mod egal si nediscriminatoriu investitorii in limita unui plafon maxim reprezentand echivalentul in lei a 20.000 EUR/investitor .


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri