Grupul Bittnet (BNET) anunță încheierea cu succes a primei oferte publice de obligațiuni corporative din istoria pieței de capital românești - BNET27A. Emisiunea BNET27A a fost suprasubscrisă de peste două ori în 15 zile și conform prospectului de investiție au fost decontate ordinele de cumpărare doar investitorilor care au subscris la 100 lei (prețul de emisiune) și la prețurile superioare (101, 102, 103 și 104 lei).

Obligaţiunile sunt emise în RON, având o scadenţă de 4 ani de la data emisiunii și o rată anuală a dobânzii de 10%, plătibilă trimestrial.

Între 2016 și 2022 Bittnet Group a realizat cu success alte 6 oferte de obligațiuni, atrăgând 43 milioane lei, toate prin mecanismul de plasament privat (în loc de oferta publică). Dintre acestea, 3 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadență sau anticipat, iar 1.430 de investitori au primit dobânzi de 10,5 milioane lei, plus returnarea capitalului investit – aproape 20 milioane lei.

“Construind pe acest istoric de succes ne-am propus ca începând din 2023 să ne bucurăm de avantajele statutului nostru unic de Emitent Frecvent, și să facem o serie de oferte publice succesive - exact cum face statul cu Fidelis. Suprasubscrierea ofertei BNET27A, numărul și dinamica ordinelor plasate pe parcursul perioadei de subscriere - participanții având posibilitatea de a-și modifica ordinele în funcție de propria strategie și de evoluția plasamentelor celorlalți participanți - ne confirmă faptul că acest tip de proces este un succes.

Mă bucur că deși feedback-ul primit în pregătirea ofertei a fost unul descurajant, suntem acum în punctul în care celebrăm un success care confirmă atât povestea pe care o construim de 16 ani cât și faptul că trebuie să avem încredere în mecanismele pieței de capital”, a declarat Cristian Logofatu, co-fondator Bittnet Group.

“Pe parcursul anului intenționăm să derulăm mai multe astfel de oferte iar capitalul astfel strâns ne vă ajuta să îndeplinim atât strategia de M&A a Bittnet Group, dar și misiunea grupului, de a însoți România în călătoria să digitală, în aceasta Decadă Digitală așa cum a fost declarată de Comisia Europeana, în care este prioritar să ne digitalizăm atât IMM-urile cât și insitutiile publice.” A completat Mihai Logofatu (foto), CEO și co-fondator Bittnet Group.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group iar TradeVille s-a ocupat de promovarea ofertei. Contribuția acestora în succesul ofertei publice a fost una esențială.

Sursa foto: Bittnet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri